Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. októbra 2021, 14:21
Čas čítania 0:58
Tímea Krauszová

Hoaxeri zneužili fotku novorodenca a tvrdia, že nesie následky proticovidovej vakcíny. Dieťa sa však narodilo rok pred covidom

NEWS HOAXY KORONAVÍRUS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Hoaxerom asi dochádzajú nápady.

Viacerí dezinformátori šíria na sociálnych sieťach hoax o vplyve vakcinácie matky na novorodeniatko. Nechýba ani video dieťaťa s dodatočne nahraným zvukom. K situácii sa už vyjadrila aj matka. Na hoax upozornila na Facebooku slovenská polícia a vyvracajú ho pomocou dát.

Dieťa sa narodilo pred covidom

Video sprevádza komentár, ktorý však podľa polície k videu pridal niekto iný namiesto pôvodného zvuku. „Tieto nové pandemické deti sú stavané inak, nie sú ako ostatné deti. Keby som mala takéto dieťa, nemala by som už ďalšie,“ hovorí ženský hlas vo videu. Tvrdí, že tieto tzv. pandemické bábätká, ktoré sa rodia v rokoch 2020 a 2021, majú zmenený výzor ako následok vakcíny a je vraj oveľa ťažšie sa o ne starať. Znie to tak, akoby hovorila o dieťati s nejakým postihnutím.

Domov
Zdieľať
Diskusia