Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. septembra 2021, 18:25
Čas čítania 1:21
Viktor Kniš TASR

Pfizer čoskoro požiada o schválenie vakcíny pre deti od 5 do 11 rokov

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Na klinických testoch sa zúčastnilo viac ako 2 200 detí.

Konzorcium Pfizer-Biontech v utorok predložilo počiatočné dáta, ktoré získalo pri klinických testoch svojej vakcíny proti koronavírusu u detí vo veku od 5 do 11 rokov, americkému Úradu pre kontrolu potravín a liečiv. Zároveň uviedlo, že v nasledujúcich týždňoch plánuje americkým regulačným úradom podať oficiálnu žiadosť o povolenie núdzového použitia vakcíny pre túto vekovú skupinu. Informovali o tom agentúra Reuters a AFP.

So žiadosťou idú aj do Európy

Podľa Americkej akadémie pediatrov počet infekcií medzi deťmi prudko vzrástol a dosiahol svoj vrchol začiatkom septembra.


Konzorcium už skôr uviedlo, že jeho vakcína proti koronavírusu, ktorá je už schválená na použitie pre dospievajúcich vo veku 12 až 16 rokov, vyvolala počas klinických testov u detí vo veku 5 až 11 rokov silnú imunitnú odozvu porovnateľnú s odozvou zaznamenanou u dospievajúcich. Na klinických testoch sa zúčastnilo viac ako 2 200 detí.


„Tieto dáta sme poskytli FDA na účely prvotného zhodnotenia,“ uviedlo konzorcium s tým, že v nasledujúcich týždňoch plánuje požiadať aj o schválenie vakcíny na núdzové použitie a neskôr chce túto žiadosť postúpiť aj Európskej agentúre pre lieky a ďalším regulačným úradom.

Domov
Zdieľať
Diskusia