Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. septembra 2021, 11:30
Čas čítania 3:37
Richard Balog

Nike Air Force 1 s monogramom Louis Vuitton či outfity Kanyeho Westa: vybrali sme najlepšie módne momenty leta

Nike Air Force 1 s monogramom Louis Vuitton či outfity Kanyeho Westa: vybrali sme najlepšie módne momenty leta
Zdroj: Getty Images/Kevin Mazur
MÓDA BELLA HADID DIOR KANYE WEST KENDALL JENNER LOUIS VUITTON MÓDA REFRESHER TRAVIS SCOTT
Uložiť Uložené

Uhorková sezóna v prípade odevného priemyslu nehrozí.

Letné obdobie pre väčšinu z nás znamená uvoľnený režim, keď sa snažíme načerpať silu do ďalších mesiacov. Módny priemysel však funguje odlišne a novými kúskami či rozličnými udalosťami zásobuje verejnosť aj v priebehu dovolenkového obdobia. Inak to nebolo ani tento rok. 

Počas posledných týždňov sme videli desiatky nových modelov tenisiek, módne prehliadky s ready-to-wear, ale taktiež s kolekciami haute couture a množstvo ďalšieho. O pozornosť sa prihlásil aj Kanye West v nepriestrelnej veste a s maskou na tvári počas listening session k svojmu poslednému albumu či Medzinárodný filmový festival v Karlových Varoch, ktorý priniesol plejádu skvelých outfitov. 

Predstavujeme 5 najzaujímavejších módnych momentov tohtoročného leta. Ešte predtým si môžeš naštudovať, čo sa bude nosiť túto jeseň aj budúce leto

Odporúčané
5 najvýraznejších prehliadkových momentov z týždňa módy v Prahe. Zahviezdilo duo Laformela aj Vanda Janda 5 najvýraznejších prehliadkových momentov z týždňa módy v Prahe. Zahviezdilo duo Laformela aj Vanda Janda 8. septembra 2021, 13:30

Travis Scott ako spoluautor novej mužskej kolekcie značky Dior

Kim Jones vrátil francúzsku módnu ikonu na vrchol, a to vďaka tomu, že pri tvorbe jednotlivých kolekcií myslí na súčasnú generáciu. Kreatívny riaditeľ značky Dior má množstvo priateľov v radoch známych tvárí a na silu mena jedného z nich stavil v rámci mužskej kolekcie na sezónu jar/leto 2022. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)

Britský návrhár ponúkol spoluprácu Travisovi Scottovi a raper ju prijal. Obe strany si veľmi rýchlo sadli a výsledkom ich práce je 52 kompletných siluet. 

Celá kolekcia s názvom Cactus Jack Dior je rozdelená do viacerých farebných blokov, spomedzi ktorých by sme vyzdvihli najmä ružovo-fialové, krémové a neónovozelené modely v sofistikovaných strihoch. Súčasťou dizajnovej línie je aj ikonický monogram CD v diagonálnom aj vertikálnom rozmiestnení, ktorý sa predáva sám. Nižšie nájdeš záznam z prehliadky z 25. júna. 


Návrat Belly Hadid a Kendall Jenner na prehliadkové mólo

V dôsledku pandémie koronavírusu sa módne prehliadky počas uplynulého roka konali takmer výhradne v online priestore a zmenu priniesol až júlový Paris Fashion Week. Svoje najnovšie dielo na okraji francúzskej metropoly predstavil aj návrhár Simon Porte Jacquemus, ktorého značka s rovnomenným názvom búra všetky zaužívané stereotypy. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

Kolekcia s názvom La Montagne určená na obdobie jeseň/zima 2021 nasýtila požiadavky sebavedomých žien a rovnako aj mužov. Počas 10-minútovej šou vo filmovom štúdiu sme videli Jacquemusovu víziu ľahko nositeľného oblečenia, pri ktorého tvorbe sa inšpiroval kúskami spodnej bielizne či lyžiarskymi súpravami. 

Najsvetlejším momentom prehliadky však bola prítomnosť hviezdnych modeliek na čele s Kendall Jenner, respektíve Bellou Hadid. Obe menované sa na mólo vrátili po dlhšom čase a účasť na týždni módy si evidentne užívali naplno. Predviedli sa v dokonalej forme a kúsky Jacquemus si aj vďaka ich sexepílu určite nájdu klientelu. 

Zabudnúť nemôžeme ani na nedávnu kampaň k tejto kolekcii s úplne nahou Kendall Jenner zavesenou na lane. 


Kanye West a album Donda

Len málokto dokáže vyvolať okolo svojej osoby taký rozruch a záujem ako práve Kanye West. Najnovšie sa to kontroverznému interpretovi s bipolárnou poruchou podarilo niekoľkokrát aj vďaka vydaniu nového albumu Donda, ktorý venoval svojej zosnulej mame. Celý proces sprevádzalo hneď niekoľko listening sessions,  počas ktorých Yeezy predviedol viacero bizarných aj zaujímavých outfitov. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety)

Štyridsaťštyriročná superstar má za sebou turbulentné obdobie spojené nielen s vydaním albumu, ale aj s rozvodom a tieto udalosti sa odrazili aj na jej outfitoch. Kanye sa najprv objavil na pódiu v čiernej kombinácii s maskou na tvári, ktorej dominovali bunda s ostňami od módneho domu Balenciaga a nepriestrelná vesta. O niekoľko dní neskôr už stavil na červenú farbu v podobe bundy z vlastnej kolekcie pre značku GAP, na masku a zlaté šperky. 

V závere videoklipu ku skladbe Come to Life  môžeš vidieť Kanyeho Westa opäť v čiernych kúskoch po boku Kim Kardashian zahalenej do bielej róby so závojom.  

 


Nike Air Force 1 s monogramom Louis Vuitton

Virgil Abloh nezostal svojej povesti nič dlžný a pri pohľade na mužskú kolekciu jar/leto 2022 strácame prehľad v tom, či daný návrh patrí značke Off-White™ alebo francúzskemu módnemu domu LV s bohatou históriou. Americký návrhár aj tentoraz stavil na prelínanie luxusnej módy so surovosťou ulice a finálny výsledok mnohých prekvapil. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

Najviac pozornosti si počas prehliadky odniesli tenisky Nike Air Force 1, ktoré sme na parížskom móle videli až v 21 rôznych farebných vyhotoveniach. Ide o splnený sen všetkých resellerov a už teraz môžeme s istotou povedať, že pôjde o najvyhľadávanejšie modely z kolekcie. 

Virgil Abloh jednotlivým variantom nedoprial len ikonický monogram LV, ale aj nápisy, ktoré dobre poznáme z tenisiek Off-White™. Ich oficiálna cena ani dostupnosť zatiaľ nie sú známe, ale predpokladáme, že pôjde o limitovanú záležitosť. 


Medzinárodný filmový festival v Karlových Varoch

Záver dnešného článku sme sa rozhodli venovať domácim známym tváram, ktoré počas 55. ročníka Medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch predviedli skvelé outfity. KVIFF je z nášho pohľadu najväčšou spoločenskou udalosťou roka na území našich dvoch krajín a tomu zodpovedali aj kombinácie v elegantných tónoch. 

Červený koberec v tomto prípade vystriedali hotelové a divadelné balkóny, no výsledný efekt je balzamom na dušu pre všetkých milovníkov módy. V osobitnom článku nájdeš aj Yzomandiasa, Jána Koleníka, Moniku Bagárovú alebo Nobodylistena. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ELLE Czech (@elleczech)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ELLE Czech (@elleczech)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ELLE Czech (@elleczech)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ELLE Czech (@elleczech)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ELLE Czech (@elleczech)

Domov
Zdieľať
Diskusia