Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júla 2021, 17:31
Čas čítania 4:55
Richard Balog

Vieme, čo sa bude nosiť túto jeseň aj budúce leto. Vybrali sme najzaujímavejšie momenty z veľkých módnych prehliadok

Vieme, čo sa bude nosiť túto jeseň aj budúce leto. Vybrali sme najzaujímavejšie momenty z veľkých módnych prehliadok
Zdroj: Jean Paul Gaultier/Louis Vuitton/Givenchy
MÓDA DIOR LOUIS VUITTON MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

V priebehu posledného mesiaca predstavili svoje najnovšie kolekcie všetky veľké módne domy. Týchto 8 stojí za tvoju pozornosť.

Módny priemysel má za sebou ťažké obdobie a zrejme už nikdy nebude rovnaký ako pred začiatkom pandémie. Aj najznámejšie módne domy utrpeli obrovské finančné straty, zatvárali svoje kamenné predajne, veľkolepé prehliadky sa presunuli do online priestoru a priame spojenie so zákazníkmi bolo viac ako rok len utópiou.

V priebehu posledného mesiaca však svoje nové kolekcie pre mužov aj ženy naživo odhalili takmer všetci poprední návrhári, a ako uvidíš nižšie, v niektorých prípadoch poriadne popustili uzdu fantázii. Vybrali sme 8 najzaujímavejších momentov z prehliadok haute couture, menswear aj resort na obdobie jeseň/zima 2021, respektíve jar/leto 2022

Vychutnaj si horúce novinky z dielní značiek Fendi, Balenciaga, Jean Paul Gaultier, Louis Vuitton, Iris van Herpen či Givenchy. 

Odporúčané
Čo sa nosí vo svete? Zábery street stylu z Paríža sú ódou na letné outfity aj vrstvenie počas chladnejších večerov Čo sa nosí vo svete? Zábery street stylu z Paríža sú ódou na letné outfity aj vrstvenie počas chladnejších večerov 2. júla 2021, 19:07

 Fendi

Britský návrhár Kim Jones nemá pod kontrolou len kolekcie francúzskeho módneho domu Dior, ale po úmrtí Karla Lagerfelda aj ženskú líniu a kolekcie haute couture pod krídlami značky Fendi. Debutová prehliadka modelov na obdobie jar/leto 2021 bola dokonalá a v nastolenom trende pokračuje Jones aj v rámci fendi couture kolekcie na jeseň/zimu 2021

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Fendi (@fendi)

Čoskoro 42-ročný génius, ktorý stál napríklad aj pri vzniku spolupráce medzi značkami Louis Vuitton a Supreme, sa tentoraz inšpiroval večnou krásou Ríma. Jednotlivé návrhy sú éterické, ženské a romantické. Nás osobne potešilo, že Jones nepodľahol v rámci haute couture logománii a modely šiat vynikajú len materiálmi, respektíve poctivým krajčírstvom. 


 Balenciaga 

Vedenie francúzskeho módneho domu sa začiatkom júla rozhodlo vymazať všetky príspevky na Instagrame, vďaka čomu si získalo nielen pozornosť médií, ale aj širokej verejnosti. Len úzky okruh ľudí vedel, čo týmto krokom Balenciaga sleduje, a o to príjemnejšie prekvapenie nás čakalo 7. júla, keď návrhár Demna Gvasalia predstavil jubilejnú 50. haute couture kolekciu značky

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Balenciaga (@balenciaga)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Balenciaga (@balenciaga)

Pozornosť pritom nevzbudil len od hlavy po päty zahalený Kanye West s ponožkami Nike v obuvi Adidas, ale aj samotná kolekcia, ktorá bola pre gruzínskeho tvorcu najväčšou skúškou doterajšej kariéry. 

Gvasalia sa s danou výzvou vyrovnal vlastným spôsobom a spojil svoju víziu módy v 21. storočí s prácou a odkazom Cristobala Balenciagu. Jednotlivým návrhom tak dominujú nielen nadrozmerné strihy, asymetria a extravagancia, ale aj klasické elegantné línie v modernom šate. Najvýraznejším prvkom kolekcie sú obrovské klobúky, ktoré nám pripomínajú lampy a ich nositeľnosť je otázna, ale cieľ zaujať rozhodne splnili. 


Jean Paul Gaultier x Sacai 

Spolupráca, ktorú sme neočakávali, ale doslova nám vyrazila dych. Približne takto by sme v stručnosti charakterizovali haute couture kolekciu na obdobie jeseň/zima 2021 spod rúk legendárneho Jeana Paula Gaultiera a japonskej návrhárky Chitose Abe. Obe strany vložili do spoločných návrhov vlastnú víziu a výsledkom sú esteticky vyvážené modely určené pre odvážne ženy, ktoré sa neboja objavovať nové strihy. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jean Paul Gaultier (@jeanpaulgaultier)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jean Paul Gaultier (@jeanpaulgaultier)

Zatiaľ čo francúzsky návrhár aj tentoraz vsadil na zvýraznenie krás ženského tela, Chitose Abe dodáva kolekcii nadčasovosť a precíznosť jednotlivých línií. 

Čerešničkou na torte sú tenisky Nike Vaporwaffle vo vysokom vyhotovení, ktoré zdobí výrazné prešívanie zvrška. Oba farebné varianty sa v online obchode značky Jean Paul Gaultier vypredali v priebehu niekoľkých minút a v ponuke StockX ich aktuálne nájdeš za 500 eur, avšak zatiaľ len vo veľkosti 7,5 US. 

Domov
Zdieľať
Diskusia