Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. septembra 2021, 13:30
Čas čítania 3:16
Richard Balog

5 najvýraznejších prehliadkových momentov z týždňa módy v Prahe. Zahviezdilo duo Laformela aj Vanda Janda

5 najvýraznejších prehliadkových momentov z týždňa módy v Prahe. Zahviezdilo duo Laformela aj Vanda Janda
Zdroj: Instagram/@mbpfw
MÓDA MERCEDES-BENZ PRAGUE FASHION WEEK MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Po jarných virtuálnych prehliadkach v autokine sa tentoraz modelky predviedli po dlhom čase pred živým publikom a atmosféra tohto jedinečného podujatia nás posadila hlboko do stoličiek.

Praha sa v priebehu posledných dní premenila na Paríž a hostila tamojší týždeň módy, známy pod názvom Mercedes-Benz Prague Fashion Week.

Už po druhýkrát v tomto roku mali možnosť predviesť svoje najnovšie kolekcie domáci návrhári a musíme uznať, že aj tentoraz išlo o skvelú šou. Atmosférou nám pripomenula časy spred marca 2020, keď si ľudia obdobné podujatia užívali naplno v uliciach. 

Zásadnou zmenou oproti jarnej edícii MBPFW bolo, že prehliadky sa konali naživo pred publikom, ktoré si mohlo jednotlivé modely na sezónu jar/leto 2022 vychutnať z prvého radu. Nič to však nemení na fakte, že nápad s prezentáciou v autokine počas druhej vlny pandémie bol skvelý. 

Teraz si už vychutnaj 5 najvýraznejších prehliadkových momentov a v komentároch sa s nami môžeš podeliť o svoj názor. 

Laformela

Značka Laformela patrí medzi klenoty česko-slovenskej módnej tvorby a návrhársky tandem v zložení Miroslava Kohutiarová a Antonín Soukup nás o tom presvedčil aj tentoraz. Ich kolekcia určená na obdobie jar/leto 2022 vysoko prekonala naše očakávania a je esenciou ženskosti v najčistejšej možnej podobe. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Vogue Czechoslovakia (@vogueczechoslovakia)

Zohratá dvojica sa nenechala pohltiť aktuálnymi trendmi a stavila na univerzálnosť, respektíve nadčasovosť jednotlivých modelov. Výsledkom sú sofistikované ženské kúsky plné odvahy, avšak v mnohých prípadoch zahalené rúškom tajomnosti – s čím nemáme najmenší problém. 

Dominantnou farbou celej kolekcie bola tentoraz čierna, ktorej sekundovali tmavohnedá a olivovozelená. Do pozornosti dávame najmä dlhý kožený kabát, vinylové nohavice a šortky či asymetrické šaty s otvormi. 


Domov
Zdieľať
Diskusia