Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2021, 17:20
Čas čítania 2:55
Richard Balog

Pavol Dendis, LAFORMELA aj Michael Kováčik. Vybrali sme najzaujímavejšie kolekcie jeseň/zima 2021 od domácich návrhárov

Pavol Dendis, LAFORMELA aj Michael Kováčik. Vybrali sme najzaujímavejšie kolekcie jeseň/zima 2021 od domácich návrhárov
Zdroj: Instagram / @mbpfw & @petrvagner
MÓDA MERCEDES-BENZ PRAGUE FASHION WEEK
Uložiť Uložené

Mercedes-Benz Prague Fashion Week nám priniesol aj počas pandémie vizuálny zážitok na svetovej úrovni.

Hlavný program prvého Mercedes-Benz Prague Fashion Week v roku 2021 máme úspešne za sebou a aj napriek pandémii priniesol vizuálny zážitok na svetovej úrovni. Veľká vďaka za to patrí usporiadateľom, ktorí prišli s kreatívnym nápadom a kolekcie jeseň/zima 2021 od domácich návrhárov priniesli na veľkom plátne v autokine. Na záver každej prehliadky navyše jednotlivé kúsky predviedli modeli a modelky naživo medzi zaparkovanými vozidlami.

Nás si tento nápad, ale aj samotné kolekcie získali a veríme, že zaujmú aj teba. Teraz si už vychutnaj to najlepšie a najzaujímavejšie z MBPFW. 

Odporúčané
Móda Refresher: Vychutnaj si najlepšie outfity zo slovenských a českých ulíc za uplynulý mesiac Móda Refresher: Vychutnaj si najlepšie outfity zo slovenských a českých ulíc za uplynulý mesiac 2. mája 2021, 13:31

 Michael Kováčik

Michael Kováčik patrí medzi najvyhľadávanejších domácich návrhárov a o svojom talente nás presvedčil aj kolekciou jeseň/zima 2021, ktorú najlepšie charakterizuje motto „PARTY IS NOT OVER“. Ide o oslavu návratu ľudí do spoločnosti a nádej vo svetlejšie zajtrajšky pre kultúrnu obec. 

Slovenský návrhár na MBPFW predstavil zmyselné dielo, ktoré vyzdvihuje krásu a silu každej ženy. Prím tak hrajú najmä materiály ako hodvábny šifón či satén, ale medzi novinkami sme našli aj modely z prírodných materiálov. Všetko v príjemne vyváženom množstve.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by #MBPFW (@mbpfw)

Celá kolekcia pozostáva z 20 kompletných siluet a Michael ich vytvoril s cieľom, aby sprevádzali nositeľku počas rôznych typov udalostí. V jeden moment tak máme pred očami ľahké šaty ako stvorené na večernú prechádzku po pláži a vzápätí nás dostane sofistikovaný kostým. 

Výsledný efekt je skvelý a zásluhu na tom nesie taktiež Eva Che, ktorá prispela doplnkami z vlastnej dielne, úpravou klobúkov TONAK či celkovým stylingom modeliek. 


LAFORMELA

Aký by to len bol Mercedes-Benz Prague Fashion Week, keby sme nevideli prehliadku česko--slovenského tandemu v zložení Miroslava Kohutiarová a Antonín Soukup? Pod značkou LAFORMELA verejnosti aj tentoraz predstavili nadčasovú ženskú kolekciu, ktorá by sa nestratila ani na prehliadkových mólach v Paríži. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by G. H. Mumm Champagne (@mummcz)

Návrhárska dvojica na obdobie jeseň/zima 2021 stavila na asymetrické strihy, ľahkosť a priedušnosť materiálov, ale takisto široké džínsy či funkčné nohavice v prírodných odtieňoch. Súčasťou kolekcie sú aj lesklé vinylové nohavice v tmavozelenej farbe alebo obrovské kabelky so strapcami. 

Práve tieto momenty v nás evokujú uvoľnenú atmosféru 60. a 70. rokov. Z nášho pohľadu ide o najzaujímavejšiu kolekciu z celého MBPFW. 


Pavol Dendis

Pavol Dendis vtrhol na česko-slovenskú módnu scénu ako kométa a vo výbornom svetle sa predviedol aj na poslednom MBPFW. Absolvent Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave opisuje svoju tvorbu ako tajomnú s pochmúrnymi myšlienkami a pri pohľade na jednotlivé modely veľmi rýchlo pochopíš dôvod. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by P A V O L D E N D I S ™ (@dendis_official)

Pavol Dendis začínal s mužskou módou a ako jeden z mála domácich návrhárov ju prináša aj na prehliadkové móla. 

Domov
Zdieľať
Diskusia