Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. septembra 2021 o 14:30
Čas čítania 5:30
Dominik Vetrák

Čo pozerať, ak na Netflixe hľadáš horory a strašidelné seriály? Týchto 10 ponúka úžasnú, napínavú a krvavú atmosféru

Čo pozerať, ak na Netflixe hľadáš horory a strašidelné seriály? Týchto 10 ponúka úžasnú, napínavú a krvavú atmosféru
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX FILMY NETFLIX SERIÁLY
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Týchto 10 hororových zážitkov si môžeš užiť z pohodlia domova.

Veľmi pomaly sa k nám blíži halloweenska atmosféra, ktorú každoročne sprevádzajú aj hororové filmy a seriály. Zahanbiť sa nenechá ani Netflix, ktorý pripravuje viacero zaujímavých noviniek. Už koncom septembra odpremiéruje nový seriál od Mika Flanagana (Haunting of Hill House) s názvom Midnight Mass. O ňom sme si viac povedali, keď vyšiel trailer.

Netflix však okrem produkcie vlastných projektov kupuje licencie na streamovanie viacerých hororových klasík. Kolegovia z českej redakcie sa pozreli na 15 skvelých hororových filmov, ktoré nájdeš na streamingovej platforme, no a my sme sa rozhodli, že tieto tipy okoreníme o ďalšie pozoruhodné počiny a v prvom rade o nejaké tie seriály. 

Odporúčané
Netflix do konca roka uvedie 41 filmov. My sme vybrali 10, ktoré majú šancu zabodovať u recenzentov, ale aj bežných divákov Netflix do konca roka uvedie 41 filmov. My sme vybrali 10, ktoré majú šancu zabodovať u recenzentov, ale aj bežných divákov 9. septembra 2021 o 14:30

1. Haunting of Hill House

Mike Flanagan je talentovaný hororový režisér. Natočil Gerald’s Game, Doctor Sleep, Oculus či Hush a neskôr pre Netflix The Haunting of Hill House a The Haunting of Bly Manor. Hill House je návykový horor s úžasnými postavami a komplexnými vzťahmi medzi nimi. 

Príbeh nás zavedie do roku 1992. Rodina Crainovcov sa spolu so svojimi piatimi malými deťmi nasťahuje do staručkého sídla, ktoré chcú zreštaurovať a následne predať. V dome sa však začnú diať veci, ktoré sa nedajú označiť inak ako nadprirodzené. Deti vidia v tieňoch čudesné stvorenia, z chodieb sa ozývajú zvláštne zvuky a postavy zažívajú až snové vidiny, ktoré prekračujú pomyselnú čiaru reality.

Horor neľaká iba démonmi vyskakujúcimi z tmy. Z veľkej časti ide o psychologický teror založený na mentálnej nepohode postáv. Na istú sekvenciu zo seriálu budeš spomínať ešte dlhé mesiace po tom, ako ju uvidíš. 

2. Kingdom

Juhokórejský zombiovský seriál odohrávajúci sa pred pár storočiami je vynikajúcim žánrovým osviežením. Originálne spracoval zombíkov a vynikajúco pracuje s napínavými cliffhangermi na konci epizód, takže sa už nevieš dočkať, čo sa stane v ďalšej časti. 

Odporúčané
Letné outfity podľa seriálu Bridgerton: dramatické chokre, maxi sukne či perly, ktoré miluje aj Harry Styles Letné outfity podľa seriálu Bridgerton: dramatické chokre, maxi sukne či perly, ktoré miluje aj Harry Styles 11. júna 2024 o 9:30

Dej seriálu sa odohráva na začiatku 17. storočia v Kórei, keď sa princ Yi Chang (Ju Ji-hoon) pomaly pripravuje na nástup na trón, zatiaľ čo krajina sa zotavuje z japonskej invázie. Všade zúri hladomor, choroby, sociálna nerovnosť, no ten najväčší problém ich ešte len čaká. Z ničoho nič sa objavia zombiovia.

Seriál odhalí, ako sa to celé stalo, no a keď vydržíš pomalšiu prvú epizódu, v tých ďalších ťa čaká fenomenálna akcia, napínavé scény, množstvo umierania, krvi, politických intríg a charizmatických postáv, s ktorými si okamžite vytvoríš vzťah a budeš im držať palce.

Momentálne sú vonku dve série a špeciálny spin-off, pričom 3. séria je zatiaľ v nedohľadne. Máš tak dosť času dohnať to. Ak máš rád zombíkov, môžeš nám veriť, že sledovanie tohto seriálu neoľutuješ. 

3. Scary Stories to Tell in the Dark

Príbeh sa zameriava na partiu tínedžerov, ktorá nájde v opustenom dome na konci mesta tajomnú a starobylú knihu plnú desivých príbehov. Tú tam zanechalo dievča s hrozivým tajomstvom predtým, než bez stopy zmizlo. Kniha dokáže prečítať najväčšie nočné mory toho, kto s ňou príde do styku, vytvorí z nich príbeh a začne ho rozprávať v skutočnom živote. Tínedžeri teda veľmi skoro zistia, že túto knihu nemali nikdy otvárať.

Za réžiou stojí André Øvredal (The Autopsy of Jane Doe, The Troll Hunter) a na scenári sa podieľal aj oscarový Guillermo del Toro. Snímka nie je žiadnym hororovým veľdielom, no ak túžiš po originálnych dizajnoch príšer spoločne so zábavným príbehom a s niekoľkými nechutnými scénami, prídeš si na svoje. Niekedy človeku sadne aj takáto béčkovejšia jednohubka.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 103170 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Bielenie zubov v Dr. Úsmev ZDARMA , Dentálna hygiena v Dr. Úsmev ZDARMA alebo 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia