Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
9. septembra 2021, 14:30
Čas čítania 6:09
Dominik Vetrák

Netflix do konca roka uvedie 41 filmov. My sme vybrali 10, ktoré majú šancu zabodovať u recenzentov, ale aj bežných divákov

Netflix do konca roka uvedie 41 filmov. My sme vybrali 10, ktoré majú šancu zabodovať u recenzentov, ale aj bežných divákov
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložiť Uložené

Na čo sa z ponuky Netflixu do konca roka tešíme najviac? Na oscarových hercov a režisérov, ktorí natočili pre streamovaciu platformu veľké pecky.

Netflix na začiatku roka sľúbil, že do roku 2021 vydá v priemere aspoň 1 film každý týždeň. Počítať to nejdeme, ale veríme, že sa mu to podarilo. Len od septembra do konca decembra totiž odpremiéruje 41 filmov. A niečo nám hovorí, že od januára do konca augusta stihol vydať viac než 11 filmov (rok má 52 týždňov).

Nebudeme si však nič nahovárať. Minimálne polovicu z týchto filmov asi nikdy neuvidíme, iné budú zase menej prístupnejšie, respektíve artovejšie, no a niektoré budú jednoducho také priemerné, že na ne rýchlo zabudneme a nebudeme im venovať pozornosť. Medzi tými 41 projektmi sme však našli 10 takých, na ktoré sa tešíme.

Pri niektorých dúfame, že sa podaria a zabavia nás, pri iných máme zase veľmi vysoké očakávania, ktoré siahajú až k oscarovým nomináciám. Minimálne tu však nájdeš potenciál na veľmi zábavné a kvalitné filmy od tvorcov a hercov, ktorých si si za tie roky nesmierne obľúbil.

Niektoré z týchto počinov sa dostanú aj do kín, prevažne to však bude len úzky výber kín v zahraničí, aby sa tak celovečeráky mohli kvalifikovať na Oscary a dostať nominácie.

Odporúčané
Svet Marvelu: Trailer pre Spider-Man 3 odhalil Sinister Six, multiverse a veľa ďalších tajomstiev. Uvidíme vo filme aj Daredevila? Svet Marvelu: Trailer pre Spider-Man 3 odhalil Sinister Six, multiverse a veľa ďalších tajomstiev. Uvidíme vo filme aj Daredevila? 24. augusta 2021, 15:30

1. Kate – 10. 9. 

Mary Elizabeth Winstead (10 Cloverfield Lane) je Kate, špičková nájomná vrahyňa. Jedného dňa však minie svoj cieľ. Niekto ju totiž otrávil a jej zmysly nepracujú, ako by mali. Má presne 24 hodín na to, aby sa pomstila svojim nepriateľom a odhalila sprisahanie, ktoré ju bude stáť život. Počas toho sa nečakane spriatelí s dcérou jednej zo svojich obetí. Zo známych hercov sa predstaví už iba Woody Harrelson ako Katin priateľ a mentor.

Akčná snímka vyzerá viac než nádejne, a to obzvlášť pre brutalitu scén či vyšší rozpočet, ktorý jej dovoľuje poriadne sa vyblázniť. Z traileru je jasné, že sa môžeme tešiť aj na skvelo natočené súboje zblízka, takže ak sa nevieš dočkať nového Johna Wicka, Kate bude slušným predkrmom.

2. The Guilty – 24. 9. v kinách, 1. 10. na Netflixe

Pamätáš si skvelý dánsky krimi triler The Guilty? Snímka rozpráva príbeh bývalého policajta Asgera Holma, ktorý pracuje na tiesňovej linke. Jeho stereotypná služba sa však mení na súboj s časom po tom, čo obdrží telefonát od unesenej Iben.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy 13. apríla 2024, 8:00

Hovor je však predčasne ukončený a Asger sa púšťa do pátrania po ohrozenej žene a jej únoscovi. Obklopený štyrmi stenami a s telefónom ako jediným nástrojom Asger odkrýva zločin väčší, než mohol na začiatku čo i len tušiť.

V americkom remaku si hlavnú postavu menom Joe Baylor zahrá Jake Gyllenhaal. Okrem neho uvidíme aj Paula Dana, Riley Keough či Ethana Hawka, takže o nabité herecké obsadenie sa nemusíme báť. Dúfame, že snímka bude mať iné dejové zvraty ako skvelý dánsky originál. Ak sa o ňom chceš dozvedieť viac, klikaj sem. V recenzii sme mu udelili 9 bodov z 10.

The Guilty
Zdroj: Netflix

3. Army of Thieves – 29. 10.

Ide o prequel zombie blockbusteru Army of the Dead od Zacka Snydera. V tomto prequeli sa teda pozrieme na udalosti, ktoré úspešnému filmu prechádzali. Dej sa sústreďuje na Ludwiga Dietera (Matthias Schweighöfer), blondiaka z Army of the Dead, ktorý pre skupinu odomkol sejf v centre kasína. 

Príbeh filmu sa bude odohrávať na začiatku apokalypsy, keď bude Dieter viesť skupinu ašpirujúcich zlodejov. Nebudú však bojovať so zombíkmi. Tento film sa zameria na klasické otváranie sejfov a krádeže naprieč veľkými európskymi metropolami a podľa prvého teaser traileru to vôbec nevyzerá zle. Prekonať kvalitu Army of the Dead však nebude vôbec náročné.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Provokatívna oscarová komédia s Emmou Stone, Breakfast at Tiffany’s aj drsná kriminálka o rasizme Čo pozerať cez víkend? Provokatívna oscarová komédia s Emmou Stone, Breakfast at Tiffany’s aj drsná kriminálka o rasizme 6. apríla 2024, 10:00

Ak sa tvorcom podarilo natočiť dobrú akciu aj tu, pričom postavy a dej budú oveľa zaujímavejšie, bude to veľmi slušná jednohubka. Zo známejších hercov spoznáš asi len Nathalie Emmanuel z Rýchlo a zbesilo či Game of Thrones.

4. The Harder They Fall – 22. 10. v kinách, 3. 11. na Netflixe

Dej sa zameria na kovboja menom Nat Love (Jonathan Majors), ktorý dá dokopy starú partiu, aby sa postavil svojmu dávnemu nepriateľovi (Idris Elba).

 
Ten však má svoju vlastnú bandu zločincov, ktorých hrajú herci ako Lakeith Stanfield či Regina King. V snímke si zahrajú aj Delroy Lindo a Zazie Beetz. Vo všetkých prípadoch ide o kvalitných hercov, ktorým sa v posledných rokoch nesmierne darilo. Film vyčnieva hlavne preto, že gang tvoria výhradne Afroameričania. 

Trailer nás úplne neohúril, ale s takýmto hereckým obsadením to môže byť z hľadiska deja a kvality réžie aj priemerná záležitosť, ktorú však charizmatickí herci dokážu dostať na vyššiu úroveň. 

5. Red Notice – 12. 11. 

Dwayne Johnson, Gal Gadot a Ryan Reynolds v zrejme zatiaľ najdrahšom filme od Netflixu (neskôr ich prekoná The Gray Man, ale o tom neskôr). Iba trio hercov má zobrať po 20 miliónov dolárov na hlavu, takže sa nečudujeme, že ten film vyjde Netflix na také veľké peniaze. 

Odporúčané
ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v apríli 2024 ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v apríli 2024 3. apríla 2024, 9:30

Red Notice je celosvetové upozornenie na dopyt po najväčších zločincoch sveta. Pôjde po nich aj najlepší detektív FBI (Dwayne Johnson). Čoskoro prekríži cestu dvom rivalom v zločineckom svete, talentovaným kriminálnikom, ktorých hrajú Gal Gadot a Ryan Reynolds. Zvyšok hereckého obsadenia tvoria úplne neznáme mená. Netflixu stačilo, že musel vyplatiť kráľovské výplaty hviezdnej trojici. 

O scenár a réžiu sa postaral Rawson Marshall Thurber, ktorý predtým natočil We Are the Millers, Vybíjanú, Skyscraper či Central Intelligence. 

Red Notice
Zdroj: Netflix

6. Tick, Tick… BOOM! – 12. 11. v kinách, 19. 11. na Netflixe

Kto nemá rád muzikály? No predsa ľudia, ktorí ich ešte nevideli. A my dúfame, že si tento pozrú všetci. Vyzerá totiž úžasne. Režisérom je Lin-Manuel Miranda, tvorca muzikálu Hamilton a držiteľ Pulitzerovej ceny a Tony Award.

Jeho režijný debut sa zameriava na Jona (Andrew Garfield), skladateľa divadelných hier a hudby, ktorý aktuálne pracuje na svojom novom diele. Píše sa rok 1990 a pár dní pred premiérou svojho muzikálu cíti Jon množstvo stresu. Môže za to jeho priateľka Susan, kamarát Michael, stres z epidémie aidsu a množstvo ďalších problémov. 

Okem Andrewa Garfielda uvidíme aj Vanessu Hudgins, Bradleyho Whitforda (Get Out) či Alexandru Shipp (X-Men). 

7. The Power of the Dog – 17. 11. v kinách, 12. 1. na Netflixe

Snímka sleduje charizmatického rančera Phila Burbanka v podaní Benedicta Cumberbatcha, ktorý v roku 1925 v ľuďoch vyvoláva strach a hrôzu. Dej sa láme v momente, keď k nemu domov príde jeho brat George (Jesse Plemons). Ten si so sebou privedie aj svoju manželku Rose (Kirsten Dunst) a ich syna Petera (Kodi Smit-McPhee).

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Herecký debut Conora McGregora, desivá kriminálka o brutálnej vražde mladej ženy aj klasika so Seagalom Čo pozerať cez víkend? Herecký debut Conora McGregora, desivá kriminálka o brutálnej vražde mladej ženy aj klasika so Seagalom 30. marca 2024, 10:30

Tí rýchlo zisťujú, že Phil vôbec nie je milý a láskavý človek. Neustále ich terorizuje, a to až do chvíle, keď si uvedomí, že sa v ňom niečo zlomilo a on je pripravený prijať do svojho života pocity lásky. 

Réžie a scenára sa chopila Jane Campion (The Piano), ktorá posledných 10 rokov okrem seriálu Top of the Lake nič nenatočila. Rolu dostala aj skvelá Thomasin McKenzie, ktorá hviezdila v JoJo Rabbit či Old. 

8. The Unforgivable – 24. 11. v kinách, 10. 12. na Netflixe

Ruth Slater (Sandra Bullock) sa pokúša vrátiť do spoločnosti a normálneho života po tom, čo ju pustia z väzenia. V minulosti spáchala násilný čin a dlhší čas si zaň odsedela. Spoločnosť však odmieta odpustiť jej hriechy minulosti a Ruth tak zažíva jedno odmietnutie a odsudzovanie za druhým. Nedokáže žiť ani na mieste, ktoré nazývala domovom. Jej jedinou šancou je vyhľadať mladšiu sestru, ktorú zanechala v minulosti. 

Sandra Bullock nie je jedinou hviezdou filmu. Okrem nej sa môžeš tešiť na Vincenta D’Onofria, Jona Bernthala a Violu Davis. Réžie sa chopila nemecká tvorkyňa Nora Fingscheidt. Tá naposledy natočila podarenú drámu System Crasher. 

9. Don’t Look Up – 10. 12. v kinách, 24. 12. na Netflixe

Jednoznačne najočakávanejší film od Netflixu do konca roka a vlastne asi celého roka 2021. Ide o  sci-fi komédiu od režiséra Adama McKaya (The Big Short, VICE). V katastrofickej komédii sa dvojica astronómov pokúsi varovať ľudstvo. O pol roka totiž Zem podľa ich zistení zasiahne meteorit, ktorý má zničiť všetok pozemský život.

 
Hlavnú rolu stvárni Jennifer Lawrence. Partnera jej bude robiť Leonardo DiCaprio, ktorý, samozrejme, púta najviac pozornosti. To však zďaleka nie je všetko. Jonah Hill stvárňuje vedúceho kancelárie v Bielom dome, ktorému velí jeho filmová matka Meryl Streep ako prezidentka USA. V snímke uvidíme aj hercov ako Cate Blanchett, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Matthew Perry, Chris Evans, Tyler Perry, Mark Rylance či Ron Perlman.

Film má jednoducho absolútne špičkové herecké obsadenie a my sa už nevieme dočkať na chémiu medzi DiCapriom a Jonahom Hillom, ktorí sa naposledy spolu objavili vo filme Vlk z Wall Street od Scorseseho.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Oscarový Oppenheimer, Sydney Sweeney v poriadne netradičnej úlohe a sexy zvádzanie Jennifer Lawrence Čo pozerať cez víkend? Oscarový Oppenheimer, Sydney Sweeney v poriadne netradičnej úlohe a sexy zvádzanie Jennifer Lawrence 23. marca 2024, 9:00

Aj napriek tomu, že ide o katastrofickú snímku, McKayovi sa zrejme podarí využívať komediálne postupy pri rozprávaní príbehu a v správaní postáv. Naznačuje to už leaknutý teaser trailer, ktorý filmu robí ozaj dobré meno. Už sa nevieme dočkať. Nakoniec, DiCaprio vydáva nové filmy už naozaj len sviatočne a režisér McKay je zárukou kvality.

10. The Lost Daughter – 17. 12. v kinách, 31. 12. na Netflixe

Zdá sa, že posledný decembrový týždeň bude na Netflixe celkom nahustený novým obsahom. V posledný deň tohto roka nás z obrazoviek pozdraví Olivia Colman. Leda, postava, ktorú stvárňuje, sa nevie nabažiť mladej matky a jej dcéry, ktoré sleduje na pláži. Pri pozorovaní ich úžasného vzťahu a rodiny okolo ju zasypú spomienky na vlastné materstvo a teror, ktorý zažívala.

Tento šok v nej spôsobí, že začne rozjímať nad svojou minulosťou a rozhodnutiami, ktoré urobila ako mladá matka. Režíruje Maggie Gyllenhaal, pričom ide o jej celovečerný režijný debut. Okrem Colman vo filme uvidíme aj Dakotu Johnson či Eda Harrisa.

The Lost Daughter
Zdroj: Netflix
Domov
Zdieľať
Diskusia