Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. septembra 2021, 12:26
Čas čítania 1:12
Viktor Kniš

Bödör bol v spojení s najvyššími politikmi a chránil Kočnera. Zlom nastal po vražde Kuciaka, hovorí svedok Slobodník

NEWS NÁRODNÁ KRIMINÁLNA AGENTÚRA
Uložiť Uložené

Bývalý šéf finančnej jednotky NAKA Bernard Slobodník Denníku N porozprával o korupčnom systéme Norberta Bödöra, ktorého bol súčasťou približne 5 rokov.

Bernard Slobodník s políciou spolupracuje od svojho zadržania. Bývalých kolegov z NAKA a ďalších členov údajnej organizovanej skupiny Norberta Bödöra usvedčuje vo viacerých prípadoch. Pracoval ako riaditeľ finančnej jednotky NAKA, dnes otvorene priznáva, že bral úplatky, a opisuje, ako sa cítil, keď prvýkrát od Norberta Bödöra prijal 30-tisíc eur. 

„Vnútorný problém som mal od začiatku. Nie je to moje vyplakávanie alebo aby som tu pôsobil ako človek, ktorý nevie napočítať do desať. Nikdy som nedisponoval množstvom peňazí. Okrem nehnuteľnosti a vinice a bežných áut typu Škoda, ktoré som kupoval ako ojazdené, som si nevedel predstaviť mať v kope 30-tisíc eur,“ povedal v rozhovore Denníku N

Slobodník
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Opísal tiež to, ako fungoval systém, ktorého bol súčasťou. Podľa svojich slov nabehol na rozbehnutý vlak svojím vstupom do funkcie, časom však začal mať zo systému zlý pocit. „Môj vnútorný rozpor, to bol neustály boj, či vyskočiť z rozbehnutého vlaku alebo byť jeho súčasťou a prijímať aj benefity. A tie boli lákavé. V tom čase si človek neuvedomoval, ako v budúcnosti uškodí svojej rodine, deťom, možno aj vnukom,“ opísal v rozhovore Slobodník.

Domov
Zdieľať
Diskusia