Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. septembra 2021, 11:30
Čas čítania 1:25
Martin Mičuda

Európska Kia Sportage zo Žiliny je konečne realitou. Má svojský dizajn a moderný kokpit

Európska Kia Sportage zo Žiliny je konečne realitou. Má svojský dizajn a moderný kokpit
Zdroj: Kia
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY KIA
Uložiť Uložené

Po odhalení americkej verzie sa 5. generácia obľúbeného SUV ukazuje aj v európskej špecifikácii.

Keď automobilka Kia začiatkom júna predstavila úplne nový Sportage, mnohí si mylne mysleli, že ide o nástupcu európskeho SUV vyrábaného v Žiline. Pravda to však úplne nebola, pretože s európskou verziou síce má veľa spoločného, no bolo to globálne vyhotovenie, ktoré je určené primárne pre americký trh. 

Odporúčané
Nový Hyundai Tucson je na ceste neprehliadnuteľný, zisťovali sme však, aký je pod povrchom Nový Hyundai Tucson je na ceste neprehliadnuteľný, zisťovali sme však, aký je pod povrchom 10. júla 2021, 9:30

Európsky variant sa už na prvý pohľad líši predovšetkým kratšou a kompaktnejšou karosériou (až o 145 milimetrov), medzigeneračne však aj napriek tomu narástol do dĺžky o 35 milimetrov (4 515 mm). To, že je to súrodenec koncernového modelu Hyundai Tucson, prezrádza aj identický rázvor 2 680 mm. Dizajn vychádza z globálneho modelu, o čom svedčí najmä masívna predná maska s netypickými full-LED svetlometmi. 

Kia, Sportage,
Zdroj: Kia
Domov
Zdieľať
Diskusia