Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júna 2021, 13:39
Čas čítania 1:36
Martin Mičuda

Kia konečne ukázala úplne nový Sportage. Vyzerá veľkolepo, má to však jeden háčik

Kia konečne ukázala úplne nový Sportage. Vyzerá veľkolepo, má to však jeden háčik
Zdroj: Kia
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Piata generácia obľúbeného SUV sa ukazuje svetu, zatiaľ však nie v európskej podobe.

Sportage je jedným z najobľúbenejších SUV na svete, ostatne, práve túto Kiu považujeme za priekopníka v danom segmente. O to viac sme čakali na príchod úplne novej, v poradí 5. generácie, ktorú nám automobilka v utorok oficiálne predstavila. Už na prvý pohľad vyzerá nový Sportage naozaj veľkolepo, ide však o globálny model a jeho európsku verziu spoznáme až v septembri.

Variant dostupný na našom trhu bude síce vyzerať rovnako, mal by však mať kratší rázvor a kompaktnejšiu zadnú časť karosérie. Kia síce zatiaľ nezverejnila rozmery karosérie, už podľa fotiek je však jasné, že predstavený model je značne väčší ako Hyundai Tucson, teda súrodenecký model, od ktorého má byť odvodená európska verzia. Tak či onak, medzigeneračne dôjde k rozsiahlym optickým zmenám.

Kia, Sportage,
Zdroj: Kia

Priprav sa teda na radikálnu zmenu dizajnu, ktorá sa začína špecifickou prednou maskou so zapustenými svetlometmi a končí sa nemenej svojským zadkom. Plne ledková svetelná technika disponuje unikátnym rozložením modulov, a teda aj svetelným podpisom. Širokú prednú masku tak ozvláštňujú akési svetelné bumerangy, zatiaľ čo vzadu si našli miesto prepojené svetlá na štýl elektrického EV6. 

Domov
Zdieľať
Diskusia