Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. augusta 2021 o 20:00
Čas čítania 1:16
Richard Bonde

TOP 3 v pondelok: album Donda vyšiel bez Kanyeho povolenia, na Slovensko sme doviezli utečencov a letušky asistovali pri pôrode

TOP 3 v pondelok: album Donda vyšiel bez Kanyeho povolenia, na Slovensko sme doviezli utečencov a letušky asistovali pri pôrode
Zdroj: REFRESHER
REFRESHER TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Pripravili sme prehľad najdôležitejších udalostí.

Letušky pomohli priviesť na svet dieťa vo výške vyše 9 kilometrov

Tehotná žena nastúpila spolu s manželom a dvoma deťmi na palubu evakuačného lietadla v Kábule. Keď prestúpili v Dubaji a smerovali do Spojeného kráľovstva, v lietadle, ktoré bolo v tom čase vo výške 9 400 metrov, žena začala rodiť. Bábätko sa jej podarilo porodiť bez pomoci zdravotníkov.

Dieťatku dali rodičia meno Eva (v origináli Havva). Z Kábulu sa vzhľadom na nástup Talibanu vysťahovala celá rodina. Do Birminghamu manželia s tromi deťmi dorazili v sobotu dopoludnia. Viac sa dočítaš tu.

Letušky pomáhali pri pôrode vo výške 9 400 metrov.
Letušky pomáhali pri pôrode vo výške 9 400 metrov. Zdroj: BBC/reprofoto

Slovensko evakuovalo z Afganistanu ďalších 28 ľudí

Na Slovensko sa z Afganistanu vrátilo druhé lietadlo. Podarilo sa evakuovať ženy, deti aj študentov, ktorých rodiny majú priame väzby na Slovensko. Podľa úradu vlády sa operácia odohrávala v mimoriadne zložitých podmienkach a aj za prítomnosti slovenskej špeciálnej jednotky.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022 o 20:00

Vojaci (vzdušné sily a pravdepodobne 5. pluk špeciálneho určenia) v sobotu prileteli do Kábulu vojenským lietadlom a pôsobili na tamojšom letisku dve noci. Viac sa dočítaš tu.

Vojenský špeciál Spartan.
Vojenský špeciál Spartan. Zdroj: TASR

Album Donda nevydal Kanye West, ale vydavateľstvo, ktoré dlhé roky kritizuje

Najnovší album Kanyeho Westa odvčera ovláda streamovacie služby, publikovanie však neinicioval samotný raper, ale vydavateľstvo, pod ktorým pôsobí. Donda podľa Kanyeho zatiaľ nemala uzrieť svetlo sveta a dôkazom má byť skutočnosť, že skladba s poradovým číslom 24 a názvom Jail 2 stále nie je dostupná, pretože pri nej nestihli doriešiť práva.

„Universal vydal môj album bez môjho povolenia a zablokoval skladbu Jail 2,“ napísal Kanye West v nedeľu večer nášho času na svoj instagramový účet, ktorý momentálne používa primárne na informovanie o albume. Viac sa dočítaš tu.

Kanye West
Zdroj: Getty Images for Universal Music Group/Kevin Mazur

INSTAGRAM: post dňa

Začiatkom augusta sa jeden z najslávnejších futbalistov na svete vzdal svojej dlhoročnej kariéry v FC Barcelona. Namiesto predĺženia zmluvy sa po dvadsiatich rokoch spolupráce rozhodol z klubu odísť a prešiel do francúzskeho klubu Paris Saint-Germain, v ktorom v nedeľu urobil svoje prvé kroky.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Paris Saint-Germain (@psg)

Domov
Zdieľať
Diskusia