Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. augusta 2021, 12:15
Čas čítania 1:01
Kamila Šebestová Viktor Kniš

AKTUALIZOVANÉ: Slovensko evakuovalo z Afganistanu ďalších 28 ľudí. Špeciálna jednotka ich hľadala na letisku dve noci

NEWS AFGANISTAN TALIBAN
Uložiť Uložené

Na Slovensko dnes z Afganistanu priletí lietadlo Spartan, v ktorom sú evakuovaní ľudia s priamymi väzbami na Slovensko.

Na Slovensko sa z Afganistanu vracia druhé lietadlo. Podarilo sa evakuovať ženy, deti aj študentov, ktorých rodiny majú priame väzby na Slovensko. Podľa úradu vlády sa operácia odohrávala v mimoriadne zložitých podmienkach a aj za prítomnosti slovenskej špeciálnej jednotky.

Vojaci (pravdepodobne 5. pluk špeciálneho určenia) v sobotu prileteli do Kábulu vojenským lietadlom a pôsobili na tamojšom letisku dve noci. „Skupina ľudí z rezortov obrany, zahraničia, ale aj vnútra, ktorá sa na tejto akcii podieľala, pracovala bez prestávky niekoľko dní s obrovským nasadením. Vďaka ich vytrvalosti a dobrým medzinárodným kontaktom bola evakuácia úspešná. Osobitné poďakovanie patrí aj ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi a ministrovi zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivanovi Korčokovi,“ povedal premiér Eduard Heger.

Domov
Zdieľať
Diskusia