Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. augusta 2021, 9:10
Čas čítania 0:46
Viktor Kniš

Kanye West album Donda nevydal. Spravilo to za neho vydavateľstvo, ktoré dlhé roky kritizuje

Kanye West album Donda nevydal. Spravilo to za neho vydavateľstvo, ktoré dlhé roky kritizuje
Zdroj: Getty Images for Universal Music Group/Kevin Mazur
HUDBA KANYE WEST
Uložiť Uložené

Donda je vraj vonku, aj keď si to Kanye West neželal. Pravdepodobne tak fanúšikovia počúvajú projekt, ktorý zatiaľ nie je stopercentne podľa predstáv rapera.

Najnovší album Kanyeho Westa odvčera ovláda streamovacie služby, všetko však nasvedčuje tomu, že publikovanie neinicioval samotný raper, ale vydavateľstvo, pod ktorým pôsobí. Donda podľa Kanyeho zatiaľ nemala uzrieť svetlo sveta a dôkazom má byť skutočnosť, že skladba s poradovým číslom 24 a názvom Jail 2 stále nie je dostupná, pretože pri nej nestihli doriešiť práva. 

„Universal vydal môj album bez môjho povolenia a zablokovali skladbu Jail 2,“ napísal Kanye West v nedeľu večer nášho času na svoj instagramový účet, ktorý momentálne používa primárne na informovanie o albume. 

Nejde o prvý konflikt medzi vydavateľstvom a interpretom za posledné mesiace. V návale emócií nedávno natočil na Twitter, ako močí na sošku Grammy. V rovnakej sérii príspevkov zverejnil svoju pracovnú zmluvu s Universalom, čím porušil dodatok o mlčanlivosti. 

Kanye West kritizoval spôsob, akým vydavateľstvá podľa jeho názoru zdierajú umelcov a dávajú si platiť obrovské poplatky za čokoľvek. Poukazuje aj na problém, ktorý už pred niekoľkými mesiacmi musela riešiť Taylor Swift. Umelec sa štandardne pri podpise zmluvy s vydavateľstvom zaviaže odovzdať mu práva na nahrávky. Úspešný hudobník následne nemá možnosť odkúpiť si všetky práva na svoju tvorbu späť, keď sa stane úspešným. Aj naďalej tak profituje vydavateľstvo. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ye (@kanyewest)

Domov
Zdieľať
Diskusia