Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. augusta 2021, 7:46
Čas čítania 0:48
Adam Novosad

Šéf Applu dostal za úspechy firmy bonus 750 miliónov dolárov. Tim Cook chce v budúcnosti celý majetok rozdať

Šéf Applu dostal za úspechy firmy bonus 750 miliónov dolárov. Tim Cook chce v budúcnosti celý majetok rozdať
Zdroj: Flickr/iphonedigital/volně k užití
NEWS APPLE
Uložiť Uložené

Odkedy Tim Cook nastúpil do čela Applu, hodnota akcií technologickej spoločnosti narástla o viac ako 1 200 percent.

Šéf technologickej firmy Apple si za úspech spoločnosti na trhu vyslúžil obrovský bonus. Tim Cook si na konto pripísal viac ako 750 miliónov dolárov, pretože na základe dohody, ktorú s firmou Apple podpísal v čase, keď ju prebral po zosnulom Stevovi Jobsovi, dostane v prípade úspešného ťaženia na trhu päť miliónov akcií, informuje BBC.

Odkedy Tim Cook v roku 2011 nastúpil do pozície výkonného riaditeľa firmy, hodnota akcií Applu narástla o viac ako 1 200 percent. Za posledné tri roky narástla o 191,83 percenta, čo znamená, že Cook splnil všetky podmienky v kontrakte a s nadobudnutými akciami mohol naložiť podľa vlastných predstáv.

tim cook, apple
Zdroj: TASR/AP

Dokumenty, ktoré spoločnosť Apple poskytla Americkej komisii pre cenné papiere a burzy, potvrdzujú, že Cook väčšinu akcií predal, a tak sa rozhodol svoj bonus vo forme cenných papierov premeniť na peniaze.

Doteraz mal jeho majetok podľa rebríčka Bloomberg Billionaire’s Index hodnotu okolo 1,5 miliardy dolárov, takže ho 750-miliónový bonus zveľadil takmer o 50 percent.

Odporúčané
VIDEO: Sisa Sklovská zanôtila manželovi I Will Always Love You, keď si spolu obnovovali manželský sľub VIDEO: Sisa Sklovská zanôtila manželovi I Will Always Love You, keď si spolu obnovovali manželský sľub 28. augusta 2021, 14:39

V poslednom týždni po vyplatení bonusu daroval 10 miliónov dolárov v akciách Applu na charitu. V uplynulom roku sa s firmou Apple dohodol na novej odmeňovacej zmluve trvajúcej nateraz do roku 2026. Cook je známy svojím vyhlásením, že v budúcnosti sa chystá rozdať drvivú väčšinu svojho majetku.

Domov
Zdieľať
Diskusia