Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. augusta 2021, 11:56
Čas čítania 0:56
Viktor Kniš

Polícia vyšetruje smrť 6-ročného chlapca v tábore v Turci, začala trestné stíhanie

NEWS TRAGÉDIE
Uložiť Uložené

V tábore vzhľadom na tragédiu ukončili tohtoročnú sezónu.

Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia v súvislosti s úmrtím chlapca, ku ktorému došlo tento týždeň v detskom letnom tábore v Turčeku (okres Turčianske Teplice). Informovala o tom vo štvrtok žilinská krajská polícia na sociálnej sieti.

„V súčasnosti vykonávame všetky potrebné prvotné procesné úkony s cieľom zdokumentovania skutku a rozhodnutia v zmysle Trestného poriadku. Vzhľadom na citlivosť prípadu nebudeme poskytovať k predmetnej udalosti žiadne bližšie informácie až do skončenia vyšetrovania,“ informovali policajti. 


Letný detský stanový tábor zničila v noci z pondelka na utorok veterná smršť. V tom čase sa v ňom nachádzalo 104 ľudí, sedem detí utrpelo zranenia, šesťročný chlapec prišiel o život. Hasiči informovali, že následkom búrky došlo k poškodeniu a vyvráteniu šiestich stanov s deťmi. V tábore vzhľadom na tragédiu ukončili tohtoročnú sezónu.

tabor
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Matka šesťročného zosnulého chlapca si však praje, aby sa tábor neskončil. „Ďakujeme všetkým za prejavenú úprimnú sústrasť. Ak môžem mať skromné želanie, tak aby sa tento tábor neskončil. Jakubka nám to už nevráti, ale deti by nemali prísť o tie úžasné zážitky z tábora – vrátane našich dvoch detí,“ povedala podľa Nového Času. 

Odporúčané
Potápačom sa uvarila krv a ich orgány odleteli na 10 metrov. Fotografie z nehody podobnej Titanu sú ako z hororu Potápačom sa uvarila krv a ich orgány odleteli na 10 metrov. Fotografie z nehody podobnej Titanu sú ako z hororu 27. júna 2023, 9:00

Aj keď minister školstva Branislav Gröhling pôvodne ako príčinu smrti označil zásah bleskom, úrady neskôr spresnili, že šesťročný chlapec podľahol zraneniam, keď na neho spadla konštrukcia stanu počas silnej búrky. 

Pozostalej rodine a priateľom vyjadrili hlbokú sústrasť. Ku kondolenciám sa pripojili aj všetci traja najvyšší ústavní činitelia – prezidentka Zuzana Čaputová, predseda parlamentu Boris Kollár a premiér Eduard Heger.

Domov
Zdieľať
Diskusia