Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. augusta 2021, 10:18
Čas čítania 1:40
Kamila Šebestová TASR Viktor Kniš

AKTUALIZOVANÉ: 6-ročný chlapec zomrel v tábore počas extrémne silnej búrky. Zavalila ho konštrukcia stanu

NEWS POČASIE TRAGÉDIE
Uložiť Uložené

V letnom tábore v Turčeku udrela včera v noci víchrica s búrkou. Chlapec ju neprežil, sedem ďalších detí je zranených.

Aktualizované o 17.00 h

Aj keď mininster školstva Branislav Gröhling pôvodne ako príčinu smrti označil zásah bleskom, úrady neskôr spresnili, že 6-ročný chlapec podľahol zraneniam, keď na neho spadla konštrukcia stanu počas silnej búrky. Tábor pre 104 detí ukončili predčasne. Úprimnú sústrasť zaželala pozostalej rodine aj prezidentka Zuzana Čaputová. 

Slovenskom sa včera v noci prehnali silné búrky. Hrmenie a silný dážď bolo počuť v celej krajine. V letnom tábore v Turčeku víchrica rozhádzala stany, v dôsledku čoho deti utrpeli zranenia. Malý chlapec im bohužiaľ na mieste podľahol. 

„V noci z pondelka na utorok sme prijali oznámenie, že v detskom letnom tábore obce Turček, okres Turčianske Teplice, došlo za doposiaľ presne nezistených okolností k zraneniu viacerých detí,“ informovala o tragédii žilinská polícia.

tabor
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Na miesto hneď vyslali hliadky aj tím posttraumatickej intervenčnej starostlivosti. Chlapca sa však už bohužiaľ nepodarilo zachrániť.

„Môžem potvrdiť, že sme krátko po polnoci prijali tiesňové volanie na linku 155 o tom, že v tábore údajne víchrica zhodila stany a na mieste sa majú nachádzať zranené deti,“ povedala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

Odporúčané
Potápačom sa uvarila krv a ich orgány odleteli na 10 metrov. Fotografie z nehody podobnej Titanu sú ako z hororu Potápačom sa uvarila krv a ich orgány odleteli na 10 metrov. Fotografie z nehody podobnej Titanu sú ako z hororu 27. júna 2023, 9:00

Podľa nej išlo o ťažšie dostupný terén s popadanými stromami, preto bol zásah koordinovaný s hasičmi aj políciou. Zranenia utrpelo aj ďalších sedem detí. Tie boli prevezené do nemocnice v okolí.

Úprimnú sústrasť rodine 6-ročného chlapca vyjadril aj minister školstva Branislav Gröhling. „Boli sme informovaní, že v tábore v Turčeku po zásahu blesku zomrel sedemročný chlapec. Je to obrovská tragédia,“ napísal minister na sociálnej sieti.

Domov
Zdieľať
Diskusia