Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. augusta 2021, 14:35
Čas čítania 0:52
Viktor Kniš

Matovič: Držme si klobúky, do tretej vlny ideme s holými rukami, snáď budeme mať šťastie

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Minister financií navyše vypočítal, že pri aktuálnom tempe očkovania dosiahneme kolektívnu imunitu o 800 dní.

Podľa Igora Matoviča je počet nových záujemcov o vakcíny proti koronavírusu taký nízky, že na získanie kolektívnej imunity by Slovensko potrebovalo ešte viac ako dva roky.

„Ak budeme ďalej napredovať takýmto ‚tempom‘, 85 % zaočkovanosť potrebnú na dosiahnutie kolektívnej imunity dosiahneme cca v októbri 2023… a to za predpokladu, že ‚tempo‘ očkovania sa ešte viac nezníži,“ konštatuje bývalý predseda vlády, ktorý z postu premiéra odišiel pre nezvládnutie situácie s koronavírusom na popud koaličnej SaS. Okrem Matoviča musel odísť aj jeho minister zdravotníctva Marek Krajčí. 

Matovič tvrdí, že tretiu vlnu obyvatelia Slovenska zvládnu bez väčších strát na životoch len so šťastím. „... držme si klobúky, dobrovoľne sme sa rozhodli vrhnúť do boja s deltou s holými rukami a bez zbraní, ktorých máme plné sklady… lebo veríme, že Slovensko bude mať šťastie a tretia vlna nás obíde. Nuž,“ dodáva expremiér a súčasný minister financií.

Domov
Zdieľať
Diskusia