Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. júla 2021, 12:23
Čas čítania 0:56
Martin Mičuda

Majestátny Rolls-Royce Ghost si vzalo do parády Mansory, výsledkom je 720 koní

Majestátny Rolls-Royce Ghost si vzalo do parády Mansory, výsledkom je 720 koní
Zdroj: Mansory
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY MANSORY TUNING
Uložiť Uložené

Ultraluxusná limuzína nabrala na agresivite a výkone.

Len na jeseň minulého roka nám Rolls-Royce predstavil úplne novú generáciu modelu Ghost a už prichádza na rad úprava od Mansory. Renomovaný úpravca neostáva svojej povesti nič dlžný a svojím výtvorom povyšuje ultraluxusnú limuzínu na nový level. V hlavnej úlohe sú opäť uhlíkové vlákna, z ktorých je dotvorený exteriér vozidla.

 
Pôvabná limuzína tak nabrala na agresivite, o čo sa starajú nové karbónové nárazníky, prahy a lišty v zadnej časti vozidla. Celok je zabalený do snehobieleho laku, na prednej kapote však Mansory priznalo karbónové vlákna, keďže danú časť karosérie nalakovalo len priehľadným lakom. Celok stojí na obrovských čiernych 22" diskoch V.6, ktoré obúvajú pneumatiky 265/35 R22 vpredu, respektíve 295/30 R22 vzadu.

Mansory, Rolls-Royce, Ghost,
Zdroj: Mansory

V rámci zadného masívneho difúzora pribudli štyri rozmerné koncovky výfuku, no a v zmysle tradícií nemôžu chýbať ani dodatočné LED pásy. Zovňajšok je napokon posiaty oranžovými detailmi vrátane vnútrajška masky, ktorá je zároveň v tomto odtieni podsvietená. V obdobnom šate je nakonfigurovaný aj interiér, kde prevláda biela a oranžová (mandarin) koža, ktorej sekundujú dekóry v čiernom klavírnom laku. 

Odporúčané
Kráľ je len jeden. Vyskúšali sme nové S-ko za takmer 200 000 eur Kráľ je len jeden. Vyskúšali sme nové S-ko za takmer 200 000 eur 20. januára 2021, 14:30

Za veľkolepou maskou sa nachádza dvakrát preplňovaný 6,75-litrový dvanásťvalec, aký poznáme z veľkého Phantoma. Pôvodný výkon (420 kW/571 koní a 850 Nm) je však minulosťou, pretože vďaka novým turbodúchadlám, výfukovému potrubiu a upravenej riadiacej jednotke výkon poskočil až na úroveň 530 kW/720 koní a 1 020 Nm. Celkovo 2,5-tonový kolos tak dokáže akcelerovať z 0 na 100 km/h len za 4,4 sekundy. Mansory uvádza, že po úpravách by kombinovaná spotreba mala byť na úrovni 16,7 l/100 km. Cenu úpravca nezverejnil.

Mansory, Rolls-Royce, Ghost,Mansory, Rolls-Royce, Ghost,Mansory, Rolls-Royce, Ghost,Mansory, Rolls-Royce, Ghost,
Zobraziť galériu
(7)
Domov
Zdieľať
Diskusia