Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júla 2021, 19:23
Čas čítania 0:49
Viktor Kniš TASR

Matovič pustil Lengvarskému takmer 4 milióny eur na očkovaciu kampaň, ale dvíha varovný prst. Prvé peniaze vraj skončili „v koši“

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Ministerstvo financií uvoľnilo viac ako 3,86 mil. eur na očkovaciu kampaň rezortu zdravotníctva.

Ministerstvo financií uvoľnilo peniaze vo výške 3 862 559 eur na očkovaciu kampaň rezortu zdravotníctva. Uvoľnenie finančných zdrojov je však zo strany ministerstva podmienené prísnou kontrolou a efektivitou ich využitia.

Financie sú uvoľnené z takzvanej covidovej rezervy štátneho rozpočtu.


„Dôrazne žiadame, aby boli peniaze zo strany ministerstva zdravotníctva vynaložené účelne a efektívne, lebo by sme nechceli, aby boli znova hodené do koša a minuté bez akéhokoľvek efektu,“ skonštatoval šéf rezortu financií Igor Matovič, ktorý v tejto súvislosti ostro kritizoval Vladimíra Lengvarského. Matovičovi sa nepáčilo, že ministerstvo chce dať peniaze médiám len preto, aby na revanš pozitívne písali o politikoch.


Ministerstvo si podľa svojich vyjadrení uvedomuje, že budovanie kolektívnej imunity je mimoriadne dôležité. V tejto súvislosti pripomína, že prišlo aj s vlastnými motivačnými opatreniami na zvýšenie zaočkovanosti. Ide o očkovaciu prémiu a sprostredkovateľský bonus. „Zároveň upozorňujeme na to, že informačná kampaň na Slovensku kontinuálne prebieha, a teda nedošlo k jej prerušeniu,“ podotkol tlačový odbor.

Domov
Zdieľať
Diskusia