Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júla 2021, 9:04
Čas čítania 1:10
Adam Novosad

VIDEO: Sleduj, ako americký Black Hawk stratil výkon a začal padať k zemi v centre Bukurešti. Núdzovo pristál na kruhovom objazde

VIDEO: Sleduj, ako americký Black Hawk stratil výkon a začal padať k zemi v centre Bukurešti. Núdzovo pristál na kruhovom objazde
Zdroj: U.S. Department of Defense
NEWS VOJNY
Uložiť Uložené

Americký vrtuľník nad mestom nacvičoval leteckú šou na blížiace sa oslavy, ale odrazu začal padať k zemi.

Nikto v rumunskej Bukurešti nečakal, že na svojej ceste centrom mesta na kruhovom objazde narazí na vojenskú helikoptéru. Nad Bukurešťou sa však pri príležitosti príprav osláv rumunského Národného dňa letectva vznášala celá letka amerických vrtuľníkov Black Hawk, ktoré cvičili správnu formáciu, keď jeden zo strojov stratil výkon a začal sa rútiť k zemi.

Na videu zo sociálnych sietí vidieť, ako vrtuľníky letia za sebou, keď v zlomku sekundy jeden stratí výšku a o pár sekúnd sa už vznáša tesne nad vozovkou, kde míňa idúce autá. Pilot však našťastie nad úrovňou stromov získal späť provizórnu kontrolu nad helikoptérou, zachytil a zničil dve pouličné lampy, ale podarilo sa mu doletieť o pár desiatok metrov ďalej na veľký kruhový objazd.

Domov
Zdieľať
Diskusia