Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júla 2021, 12:11
Čas čítania 2:27
Viktor Kniš TASR

Lengvarský: Opatrenia na hraniciach sa po rozhodnutí Ústavného súdu ešte sprísnia, prvá dávka vakcíny ti nepomôže

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Opatrenia budú podľa slov ministra „trošku tvrdšie“, lebo nebudú rozlišovať medzi osobou s prvou dávkou vakcíny a nezaočkovanými.

Podľa ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského je vecne správne rozhodnutie Ústavného súdu, ktorý pozastavil platnosť vyhlášky o režime na hraniciach. Nové znenie vyhlášky už na rezorte pripravujú.

Odporúčané
Ústavný súd pozastavil prísny hraničný režim i povinnú karanténu. Takto odôvodnil svoje rozhodnutie Ústavný súd pozastavil prísny hraničný režim i povinnú karanténu. Takto odôvodnil svoje rozhodnutie 14. júla 2021, 17:45

„Trošku tvrdšie“

„Budeme musieť teraz nájsť cestu, pretože opatrenia budú platiť v rovnakom režime aj naďalej. Budeme musieť zrušiť to, aby ľudia, ktorí sú očkovaní prvou dávkou, nemuseli ísť do karantény. Musíme nájsť spôsob, ako vrátiť tých, ktorí už odcestovali, a ako im umožniť vrátiť sa bez toho, aby museli ísť do karantény,“ povedal.


Zámerom opatrení z vyhlášky bolo podľa šéfa rezortu zdravotníctva to, aby sa ľudia začali dávať očkovať a aby mali po vycestovaní aspoň jednu dávku vakcíny proti ochoreniu covid-19.
Opatrenia budú podľa jeho slov „trošku tvrdšie“, lebo nebudú rozlišovať medzi osobou s prvou dávkou vakcíny a nezaočkovanými. Nová vyhláška by mala byť pripravená ku dňu zverejnenia rozhodnutia ÚS SR v Zbierke zákonov.

Domov
Zdieľať
Diskusia