Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júla 2021, 7:48
Čas čítania 0:45
Richard Balog

Značka Pyer Moss odkazuje na historické vynálezy Afroameričanov. Ako vyzerajú modely svetelného semafora či arašidového masla?

Značka Pyer Moss odkazuje na historické vynálezy Afroameričanov. Ako vyzerajú modely svetelného semafora či arašidového masla?
Zdroj: David Prutting/Pyer Moss
MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Návrhár Kerby Jean-Raymond sa po dvojročnej prestávke vrátil na prehliadkové mólo a svojou novou kolekciou si získal všetkých nadšencov nevšedných dizajnov.

Móda nemá žiadne limity a najnovšie nás o tom presvedčil Kerby Jean-Raymond. Uznávaný návrhár, ktorý v minulosti spolupracoval napríklad aj s Michelle Obamovou, v pondelok predstavil couture kolekciu na obdobie jeseň/zima 2021 vlastnej značky Pyer Moss a všetkým prítomným vyrazil dych. 

Rodák z New Yorku prostredníctvom jednotlivých, pomerne extravagantných návrhov vzdal hold historickým vynálezom Afroameričanov. Urobil tak po vyše dvojročnej prestávke od svojej poslednej prehliadky. 

Odporúčané
Vieme, čo sa bude nosiť túto jeseň aj budúce leto. Vybrali sme najzaujímavejšie momenty z veľkých módnych prehliadok  Vieme, čo sa bude nosiť túto jeseň aj budúce leto. Vybrali sme najzaujímavejšie momenty z veľkých módnych prehliadok 11. júla 2021, 17:31

Prezentácia bola v priestoroch národnej historickej pamiatky Villa Lewaro, ktorá bola domovom političky a sociálnej aktivistky Madam C. J. Walker. Bola prvou Afroameričankou s majetkom nad 1 milión dolárov a dodnes je pre mnohých inšpiráciou. 

Jean-Raymond počas prehliadky predstavil 25 modelov, v ktorých nájdeš odkazy na vynález svetelného semaforavrchnáka na sklených fľašiach alebo vytvorenie arašidového masla. Jednotlivé kúsky vyzerajú bláznivo a určite patria medzi to najzaujímavejšie, čo nám priniesli návrhári vo svojich posledných kolekciách. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Pyer Moss (@pyermoss)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Pyer Moss (@pyermoss)

Po skvelej šou sa ku kolekcii vyjadril zakladateľ značky Pyer Moss pre Vogue„Toto sú vynálezy čiernych ľudí a chcel som ich znovu predstaviť čiernym ľuďom – a tiež trochu trollovať.“  

Ako uvidíš v zázname nižšie, oboje zvládol viac ako dobre. 

Domov
Zdieľať
Diskusia