Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júla 2021, 16:28
Čas čítania 1:35
Tímea Krauszová

Chceš nezáväzný sex alebo dlhodobý vzťah? Prezradí to aj tvoja tvár, zistili výskumníci

ZAUJÍMAVOSTI SEXUALITA
Uložiť Uložené

Z mužských čŕt je podľa vedcov možné zistiť, či sú ochotní mať sex bez emócií.

Nová štúdia v odbornom časopise Evolution and Human Behaviour prináša odpoveď na zákernú otázku. Dokážeš už na prvý pohľad povedať, kto má potenciál byť s tebou v dlhodobom vzťahu a kto hľadá len nezáväzný sex na jednu noc?

Podľa odborníkov sa z našich tvárí dá „prečítať“ postoj k príležitostnému sexu, môžeme si teda vytypovať aj vhodných partnerov na dlhodobý vzťah a rodičovstvo. Neplatí to však rovnako pre obe pohlavia.

Ako často snívaš o sexe bez záväzkov?

Odborníci stovke účastníkov v štúdii kládli sériu otázok, vďaka ktorým určili ich tzv. sociosexuálnu orientáciu, to znamená ochotu mať sex bez emócií a záväzkov. 

Ľudia, ktorí sú takémuto sexu otvorení a nemajú voči nemu morálne výhrady, sú „neobmedzení“ a, naopak, tí, ktorí preferujú trvácne vzťahy a menší počet sexuálnych partnerov, sú na opačnom konci škály. Vedci navyše vyhodnocovali aj správanie účastníkov (teda akú sexuálnu históriu už majú), ich postoje k nezáväznému sexu (ktoré ovplyvňuje aj výchova a kultúra) a ich túžbu.

Domov
Zdieľať
Diskusia