Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júla 2021, 14:30
Čas čítania 6:00
Martin Adam Pavlík

Nič pre slabé žalúdky. Brutálne, krvavé bitky končiace sa hrozivými k. o., za ktorými sa však skrýva silná myšlienka

ŠPORT MMA STREET BEEFS
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Undergroundový bitkársky klub Street Beefs v americkom Harrisonburgu je čoraz populárnejším fenoménom, ktorý sledujú a diskutujú o ňom už aj profi zápasníci. Získal si aj pozornosť prestížnych médií.

„Poďte na Satanov dvor a nasaďte si rukavice, aby ste urovnali svoj spor. Žiadne zbrane, žiadne nože, žiadny gang priateľov, ktorý by zasiahol. Iba vy, váš protivník, rozhodca a skupina divákov,“ píše sa na youtubovom kanáli klubu. Ten má momentálne 2,24 milióna odberateľov. 

Ako uvádza ESPN, kanál funguje už od roku 2009, pričom v roku 2014 sa výrazne zvýšila produkcia videí a koncom roka 2015 bol už kanál speňažený. Ďalej sa na kanáli uvádza, že všetky zápasy v rámci Street Beefs sú 100 % legálne a všetci účastníci musia mať najmenej 18 rokov. Je preto jedno, odkiaľ si, ako sa voláš a koľko bitiek máš za sebou, na Satanov dvor sa môžeš prísť pobiť aj ty.

Asi sa práve pýtaš, aký Satanov dvor a prečo. Ide vskutku o obyčajný dvor za domom zakladateľa, organizátora a hlavnej tváre Street Beefs boxera Chrisa Wilmora, prezývaného Scarface, v meste Harrisonburg v štáte Virgínia. Práve on prišiel s týmto názvom a označením.


Nielenže si občas sám nasadí rukavice, ale pri viacerých zápasoch aj robí rozhodcu a dohliada na to, aby všetko prebehlo v poriadku a bez zranení, prípadne aby bola porazenému hneď poskytnutá prvá pomoc. Pred každým zápasom povie svoju klasickú hlášku „Be safe, fight hard“.

Wilmore najskôr vytvoril na svojom dvore pre účastníkov provizórny ring medzi stromami, grilom a oblečením sušiacim sa na šnúre, dnes sa zápasy konajú v provizórnej klietke ovešanej drevenými paletami popísanými pravidlami či prezývkami najznámejších členov klubu. Podklad tvorí len obyčajná hlina. 

Unikátny a bizarný

Wilmore v rámci Street Beefs organizuje amatérske boxerské, kickboxerské aj MMA zápasy, a ak si čo i len pár z nich pozrieš, rýchlo pochopíš, prečo je tento klub taký unikátny a bizarný zároveň. A i keď na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že všetci účastníci sú len totálni šialenci a agresori, ktorí milujú brutálne násilie a vyhľadávajú konflikt, nie je to celkom tak. 

Odporúčané
Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 17. apríla 2024, 15:00

Každý z nich má za sebou istý príbeh a vlastný dôvod, prečo navštevuje Satanov dvor. Napríklad dvadsiatnik Anthony Russo, prezývaný Italian Tyson, povedal pre ESPN„Bol som šikanovaný, keď som bol mladší. Práve preto som sa začal učiť boxovať a robiť bojové umenia.“

„Mal som nadváhu a veľa ľudí si zo mňa uťahovalo. Po pár mesiacoch tréningu som sa jednému z tých, čo ma šikanovali, postavil a potom ma nechal na pokoji. Vedel som však, že týmto sa to neskončí. Bolo len otázkou času, kedy si uvedomím, že chcem byť bojovníkom,“ dodal.

Odporúčané
VIDEO: MMA zápasník zbil návštevníka baru. Policajtom povedal, že sa bál a konal v sebaobrane VIDEO: MMA zápasník zbil návštevníka baru. Policajtom povedal, že sa bál a konal v sebaobrane 4. júla 2021, 13:59

Treba mať silný žalúdok

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 100388 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čím všetkým si Wilmore prešiel v detstve a mladosti.
  • Aká je hlavná myšlienka Street Beefs.
  • Či zápasníci vyriešia spor bitkou alebo konflikty naďalej pretrvávajú.
  • Čo hovoria na tieto zápasy profesionálni zápasníci z UFC.
Domov
Zdieľať
Diskusia