Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2021, 11:08
Čas čítania 0:32
Adam Novosad

V Maďarsku už nie sú povinné rúška, lebo krajina zaočkovala dostatočný počet ľudí

V Maďarsku už nie sú povinné rúška, lebo krajina zaočkovala dostatočný počet ľudí
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Nosenie rúšok však nikto nebude môcť zakazovať, oznámila maďarská vláda.

Maďarsko sa doteraz radilo medzi najrýchlejšie očkujúce krajiny, a tak vláda Viktora Orbána vopred prisľúbila, že keď sa v krajine zaočkuje viac ako 5,5 milióna obyvateľov, opatrenia sa výrazne uvoľnia. Maďarská vláda preto po prekonaní tejto hranice oznámila, že od soboty 3. júla sa v Maďarsku končí povinné nosenie rúšok, informuje TA3.

Výrazné preočkovanie populácie vyústilo do uvoľnenia opatrení, čo bude znamenať, že rúška prestanú byť povinné v obchodoch aj hromadnej doprave.

Odporúčané
10 dní, 7 utopených. Ako je možné, že sa na Slovensku zrazu topí toľko ľudí, a čo robiť, ak máš problém vo vode? 10 dní, 7 utopených. Ako je možné, že sa na Slovensku zrazu topí toľko ľudí, a čo robiť, ak máš problém vo vode? 1. júla 2021, 9:36

Pravidlá sa zmiernia aj v hoteloch, reštauráciách či na kultúrnych podujatiach, kde bolo doteraz vyžadované potvrdenie o zaočkovaní alebo prekonaní koronavírusu, zatiaľ čo od soboty podľa nových pravidiel žiadne potvrdenie nebude potrebné.

Aj keď nosenie rúšok nebude viac povinné, zrejme sa aj v Maďarsku stane každodennou súčasťou života minimálne v niektorých skupinách obyvateľstva. Tamojšia vláda preto oznámila, že nosenie rúšok nebude možné v žiadnej prevádzke zakázať, takže zákazníkovi s rúškom nikto nemôže nakázať dať si ho dole.

Domov
Zdieľať
Diskusia