Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2021, 12:54
Čas čítania 0:58
Adam Novosad

Zafajčila si marihuanu, teraz ju vylúčili z olympiády. Americká šprintérka doplatila na ťažké chvíle po smrti vlastnej matky

Zafajčila si marihuanu, teraz ju vylúčili z olympiády. Americká šprintérka doplatila na ťažké chvíle po smrti vlastnej matky
Zdroj: Unsplash/Jhon David/voľne na použitie
ŠPORT MARIHUANA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Americká šprintérka svoje fajčenie marihuany vysvetľovala ako reakciu na smrť svojej matky.

Populárna americká šprintérka Sha’Carri Richardsonová sa dostala do problémov krátko pred začiatkom letnej olympiády v Tokiu, keď v jej organizme testy potvrdili prítomnosť drog. Richardsonová sa pripravovala na začiatok interných súbojov v americkom tíme chystajúcom sa na olympiádu, pričom médiá ju pasovali do pozície potenciálnej víťazky zlatej medaily, informujú Sky Sports.

Namiesto miestenky na olympiádu si však vyslúžila medzinárodnú blamáž, pretože jej v krvi objavili chemickú látku THC pochádzajúcu z marihuany. Tento nález vysvetlila tak, že si marihuanu zafajčila krátko po tom, čo jej správu o náhlej smrti jej matky oznámil novinár v rozhovore.

Richardsonová sa podľa vlastných slov dostala do ťažkého emočného stavu, pričom si chcela uľaviť práve fajčením marihuany. Marihuanu pritom fajčila v štáte Oregon, kde sa americké súboje o olympiádu konajú a kde je marihuana legálna.

Svoje správanie vysvetlila so slovami, že hoci sklamala svojich fanúšikov, aj ona je len človek, a tak sa so smrťou svojej matky potrebovala vyrovnať.

Odporúčané
Tínedžer sa takmer zadusil po tom, ako padol na pláži do jamy. Vykopal si ju sám Tínedžer sa takmer zadusil po tom, ako padol na pláži do jamy. Vykopal si ju sám 3. júla 2021, 8:12

Iba 21-ročná šprintérka doplatila na fakt, že marihuana síce je legálna, ale organizácia United States Anti-Doping Agency monitorujúca amerických športovcov vysvetlila, že v atletike je aj naďalej zakázanou látkou napriek tomu, že nezlepšuje výkon. Richardsonová dostala zákaz na jeden mesiac, čo znamená, že si v Tokiu beh na sto metrov nezabehne, ale existuje šanca, že sa objaví v štafete.

Domov
Zdieľať
Diskusia