Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. októbra 2016, 17:25
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Koho zabil Negan v najbrutálnejšej a najnechutnejšej epizóde The Walking Dead vôbec?

FILMY A SERIÁLY THE WALKING DEAD
Uložiť Uložené

7. séria odštartovala nesmierne napínavo a až prekvapivo kvalitne.

Po trochu nešťastnom cliffhangeri na konci 6. série sa fanúšikovia nevedeli dočkať, až zistia, koho Negan odpravil zo sveta so svojou Lucille. Na internete sa objavili desiatky článkov, samozrejme, aj tých click-baitových (zdravíme comicbook.com, ktoré, mimochodom, už tak mierne vyspoilovalo aj Westworld), no len máloktoré tušili, čo naozaj príde. Skôr však asi žiadne. Tvorcovia seriálu držali tajomstvo Neganovej obete pod pokrývkou počas celého čakanie medzi sériami a darilo sa im to veľmi dobre. Určite ich to nesmierne obmedzilo pri propagácii snímky, hlavne čo sa zverejnených trailerov týka, The Walking Dead však už ani veľké promo nepotrebuje. Skvelé ratingy stanici AMC zabezpečí a som si istý, že po dnešnej epizóde ešte vzrastú. Koho teda Negan pripravil o život?

Snáď je vám jasné, že nasledujú obrovské spoilery. Abrahama sme tipovali aj my, bola to zrejme najistejšia voľba, no autori sa rozhodli obetovať hneď dva životy. Odchod Aba som znášal celkom dobre, nakoniec, podľa komiksov to aj tak malo prísť o niečo skôr, avšak pozerať sa na to, čo režisér, scenár a Lucille urobili s Glennovou hlavou bolo až nepríjemné. Nemám rád krv, no len tak niečo ma nerozhádže, pri pohľade na Glenna mi však nebolo všetko jedno a ešte dobrých pár minút po tejto scéne mi bolo nevoľno. Glenn je s nami od začiatku vysielania seriálu, zatiaľ čo Abraham sa pripojil až v štvrtej sérii. Ťažko povedať, ako dlho bude Rick poslúchať Negana a či sa ešte v 7. sérii spojí s Kráľovstvom v boji proti tomuto neľútostnému teroru.

Odporúčané
10. séria The Walking Dead sa skončí epickým finále už tento rok. Uvidíme aj nový spin-off World Beyond 10. séria The Walking Dead sa skončí epickým finále už tento rok. Uvidíme aj nový spin-off World Beyond 27. júla 2020, 16:27

Celá epizóda sa okrem nezdravej brutality môže pochváliť aj nejakým tým prekvapením a neuveriteľným napätím. Dokonca som chvíľu veril tomu, že Carl príde o ruku. Na plátne je o dosť menej než Rick, takže by to AMC kvôli digitálnym trikom nevyšlo až na tak draho. Nejde pritom ani tak o to, či ste sklamaní alebo nadšení z rozhodnutí tvorcov. Skôr ide o to, že počas celej epizódy neviete, čo máte čakať, čomu veriť a čoho sa báť. Stať sa môže doslova hocičo. Jedna z najlepších epizód The Walking Dead, pravdepodobne však tá úplne najnapínavejšia a celkom určite aj najbrutálnejšia. Kiežby 7. séria udržiavala kvalitu, akú nastolila prvá epizóda. Škoda, že scenáristi zabudli na to, že Maggie bola pred pár hodinami na polceste k smrti a že sa zázračne polepšilo aj Darylovi, inak však veľmi časti nemáme čo vytknúť. 

Ak ste zvedaví, čo nás čaká v tej druhej, pozrite sa na malé preview nižšie. 

Späť
Zdieľať
Diskusia