Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júla 2016, 15:27
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Nové fotografie potvrdili, že Apple v septembri predstaví až 3 verzie ďalšieho iPhone - klasiku, Plus a Pro

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Má to však malý háčik. Na zadnej strane je vidieť písmenko "S".

Keďže je oficiálne predstavenie každým jedným dňom čoraz bližšie, začínajú sa priamo úmerne stupňovať úniky, ktoré hovoria ako o technických špecifikáciách, tak aj o pravdepodobnom vizuálnom vzhľade ďalšej generácie iPhone. Vďaka nedávno zverejneným živým fotografiám jedného z prototypov dnes napríklad vieme, že od iOS novinky nemáme očakávať žiadne razantné zmeny v oblasti dizajnu, z čoho v zápätí vzišla dôležitá otázka, či Apple vôbec použije označenie iPhone 7, alebo nám tento rok naservíruje iba akúsi mierne vylepšenú verziu minuloročného modelu 6s. Niektoré tech weby vrátane popredných analytikov preto začali špekulovať, že kalifornský gigant pristúpi počas nadchádzajúceho septembra na inú stratégiu, prostredníctvom ktorej nahradí zaužívaný dvojročný cyklus až za trojročný, takže by záhadné písmenko "S" na zadnej strane nového smartfónu s logom nahryznutého jabĺčka aj dávalo ako-taký zmysel. To je totiž celkom dobre vidieť na čerstvých záberoch, kde vraj pózujú všetky tri modely ďalšej generácie, pričom zároveň opäť potvrdzujú starší foto únik z mája.

Na fotografiách nižšie je vidieť ako zadnú, tak i prednú stranu údajne ďalšieho iPhone v troch verziách - prvá (zľava doprava) má 4,7", druhá 5,5" a tretia tiež 5,5" uhlopriečku displeja, no pokročilejšiu výbavu, kde nechýba ani Smart konektor či dlhšie spomínaný dvojitý fotoaparát. Po vizuálnej stránke neprešla ani jedna verzia na rozdiel od minuloročnej generácie žiadnym veľkými zmenami, čo sa pri modeloch s iba čisto číselným označením doteraz ani raz nestalo (4, 5, 6). Zadná časť hliníkovej unibody konštrukcie síce obsahuje fyzicky väčší, stále poriadne trčiaci hlavný fotoaparát a chýbajú jej dva plastové pásiky na zlepšenie signálu, o čom sme už párkrát písali, za inovácie hodné názvu iPhone 7 to rozhodne považovať nemôžeme. A to nám navyše potvrdzuje i prítomné písmenko "S". Čo z toho vyplýva?

Na mediánom podujatí Apple, ktoré otvorí svoje brány už o necelé dva mesiace začiatkom septembra, zrejme ešte stále neuvidíme sedmičku, ale len ďalší, trošku modernejší iPhone 6s pre rok 2016 v troch prevedeniach, čiže k dvom známym pribudne ďalšie - Pro. Pri všetkých troch modeloch tak môžeme počítať napríklad s lepším výkonom, kvalitnejším displejom, dlhšou výdržou, rýchlym alebo bezdrôtovým nabíjaním a do úvahy taktiež pripadajú fotoaparáty s kapacitami vyhotoviť poriadne zábery aj pri naozaj zlých svetelných podmienkach. 

iPhone 6s Pro (2016), iPhone 6s Plus (2016) a iPhone 6s (2016)

Nové fotografie potvrdili, že Apple v septembri predstaví až 3 verzie ďalšieho iPhone - klasiku, Plus a Pro
Zdroj: www.phonearena.com
Nové fotografie potvrdili, že Apple v septembri predstaví až 3 verzie ďalšieho iPhone - klasiku, Plus a Pro
Zdroj: www.phonearena.com
Anketa:
Predstaví Apple tento rok iba vylepšený iPhone 6s (2016)?
Áno
Nie
Áno
52 %
1141 Hlasov
Nie
48 %
1061 Hlasov
Späť
Zdieľať
Diskusia