Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júla 2016, 20:01
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Xiaomi chystá svoj prvý notebook. Podoba s MacBookom od Apple však nebude žiadna náhoda

TECH XIAOMI
Uložiť Uložené

Ďalší významný produkt od čínskeho jabĺčka je už za rohom.

V Číne dnes nájdeme dva typy okopírovaných elektronických produktov. Prvým sú lacné a taktiež konštrukčne odfláknuté kúsky bez štipky vlastného nápadu výrobcu, od ktorého pochádzajú. Druhú skupinu tvoria tie, ktoré stoja trošku viac, ponúkajú výrazne lepšiu kvalitu, no čo sa týka spôsobu kopírovania, tak to aj v tomto prípade zostáva viac-menej zachované. Jediný rozdiel predstavuje aspoň nejaká tá snaha obohatiť až príliš podobný smartfón alebo tablet vlastným nápadom, a to platí v prípade spoločnosti Xiaomi, ktorá osídlila sieň slávy počas rekordne krátkeho časového obdobia najmä vďaka obľube napodobňovať úspešné hardvérové a softvérové produkty z portfólia kalifornského giganta. Mnohí preto očakávajú, že podobná situácia nastane i pri nesmierne očakávanom notebooku s nedávno odhalenými technickými špecifikáciami. Podstatné tu preto tentokrát je, čo sme sa o tejto veľkej novinke dozvedeli.

Jedna z možných podôb

Xiaomi chystá svoj prvý notebook. Podoba s MacBookom od Apple však nebude žiadna náhoda
Zdroj: www.xiaomi.ua

Staršie úniky hovorili o dvoch nielen rozdielne veľkých, ale aj rozdielne vybavených modeloch. Xiaomi by tak malo už koncom tohto mesiaca, konkrétne 27. júna popri Redmi Note 4, predstaviť dva Mi Notebooky vybavené 11 a 13-palcovým displejom, pričom ten väčší dostane okrem Full HD rozlíšenia celkom slušné špecifikácie. Čerstvé informácie priamo od čínskych zdrojov totiž hovoria o výkonnom a energeticky efektívnom čipsete Intel i7-6500U (dvojjadrový CPU s 2.5 GHz taktom) založenom na Skylake architekúre či 8 GB operačnej pamäti RAM. Rovnako sa očakáva obojstranný USB Type-C port, vlastne nie jeden ako v prípade MacBooku, ale hneď viacero, takže používatelia tak nebudú prinútení investovať nemalé sumy do dodatočného príslušenstva. Type-C zároveň umožní rýchle nabíjanie notebooku alebo pripojených zariadení (smartfóny, tablety), vrátane bleskového prenosu súborov prostredníctvom káblu. A ako už bolo vyššie spomenuté, po vizuálnej stránke by mal prenosný počítač z dielne Xiaomi až nápadne pripomínať populárne alternatívy s operačným systémom macOS, najpravdepodobnejší je však supertenký model Air. Medzi očakávaniami sa taktiež nachádza hliníkové unibody telo a podobne veľký profil konštrukcie, možno ešte dokonca trošku tenší. Po softvérovej stránke ho udajne poženie Windows 10 od Microsoftu.

Anketa:
Myslíš, že sa bude Xiaomi notebook podobať na niektorý MacBook?
Áno
Nie
Áno
79 %
270 Hlasov
Nie
21 %
71 Hlasov
Späť
Zdieľať
Diskusia