Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Ľudia

Skvelá gastronómia nie je bez skvelých ľudí.

Prevádzky Testy Recepty Ľudia
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
Je práca foodblogera na Slovensku náročná?
Je práca foodblogera na Slovensku náročná?
2. 6. 2018 14:45
Známy foodbloger Čoje porozprával v rozhovore čosi viac o tom, čo všetko táto jeho záľuba obnáša a ako začínal.
Čo ochutnať v metropole východu? Košice ponúkajú aj týchto 10 geniálnych podnikov
Odporúčané
Čo ochutnať v metropole východu? Košice ponúkajú aj týchto 10 geniálnych podnikov
6. 3. 2018 17:12
Košice nám po gastronomickej stránke rozhodne majú čo ponúknuť.
Od vyštudovania práva až k pečeniu a následnému fotografovaniu sladkých maškŕt. Príbeh koláčika je blog, ktorý si zamilujete (Rozhovor)
Odporúčané
Od vyštudovania práva až k pečeniu a následnému fotografovaniu sladkých maškŕt. Príbeh koláčika je blog, ktorý si zamilujete (Rozhovor)
10. 9. 2017 12:05
Výnimočná práca šikovnej Slovenky, ktorá napriek mnohým povinnostiam dokáže inšpirovať.
Zakladatelia Pure Nuts: Začínali výrobou orieškových masiel pre rodinu a známych, dnes predávajú tisíce mesačne (Rozhovor)
Zakladatelia Pure Nuts: Začínali výrobou orieškových masiel pre rodinu a známych, dnes predávajú tisíce mesačne (Rozhovor)
28. 8. 2017 11:23
Dvaja chalani sú autormi jedinečného produktu z orechov, ktorý si ľudia naprieč celým slovenským internetom nevedia vynachváliť.
Kde vidí Peter Duranský, šéfkuchár modernej reštaurácie vo Viedni, trend v gastre o niekoľko rokov?
Kde vidí Peter Duranský, šéfkuchár modernej reštaurácie vo Viedni, trend v gastre o niekoľko rokov?
17. 5. 2017 16:55
Už v 15-tich rokoch varil pre jednu z vtedajších najlepších reštaurácií na Slovensku.
Si milovníkom foodporna? Ak si ešte neklikol na Instagram profil šikovného Slováka, nevieš čo je ozajstná pastva pre oči
Si milovníkom foodporna? Ak si ešte neklikol na Instagram profil šikovného Slováka, nevieš čo je ozajstná pastva pre oči
4. 5. 2017 16:44
Na jeho profile nájdeš dych vyrážajúce fotky jedla, ktoré si neobjednáš ani v tých najlepších reštauráciach.
Juraj z Kramáre Burgers so svojou polovičkou rozbehol verejnú zbierku, vďaka ktorej môžu ich burgre ochutnať všetci Slováci
Juraj z Kramáre Burgers so svojou polovičkou rozbehol verejnú zbierku, vďaka ktorej môžu ich burgre ochutnať všetci Slováci
3. 5. 2017 17:53
Priložíš ruku k dielu?
Hovorí si Čoje a anonymne hodnotí bratislavské reštaurácie: Prevádzky sa chcú odvďačiť, slušne to odmietam
Odporúčané
Hovorí si Čoje a anonymne hodnotí bratislavské reštaurácie: Prevádzky sa chcú odvďačiť, slušne to odmietam
14. 3. 2017 23:57
Jeho recenzie jedla majú takú silu, že na druhý deň vďaka nim niektoré podniky vypredávajú.
Martin Záhumenský: Slovenský šéfkuchár, ktorý varil aj v londýnskom podniku Gordona Ramsayho (Rozhovor)
Odporúčané
Martin Záhumenský: Slovenský šéfkuchár, ktorý varil aj v londýnskom podniku Gordona Ramsayho (Rozhovor)
7. 3. 2017 17:51
Známy šéfkuchár a milovník kvalitných produktov si na nás našiel chvíľku počas pracovných povinností v Toskánsku a poskytol nám rozhovor zameraný na viacero tém.
Naturálnosť, jednoduchosť a nezameniteľná chuť. Aspekty, ktoré dominujú v kuchyni Lukáša Heska (Rozhovor)
Odporúčané
Naturálnosť, jednoduchosť a nezameniteľná chuť. Aspekty, ktoré dominujú v kuchyni Lukáša Heska (Rozhovor)
22. 2. 2017 9:33
Roky tvrdej driny za hranicami našej krajiny naučili mladého šéfkuchára z okresu Piešťany ako pristupovať k potravinám a vykúzliť z nich nezabudnuteľné pokrmy.
Martin PYCO Rausch: Nemyslím si, že existuje najlepší spôsob stravovania vhodný pre všetkých (Rozhovor)
Odporúčané
Martin PYCO Rausch: Nemyslím si, že existuje najlepší spôsob stravovania vhodný pre všetkých (Rozhovor)
29. 11. 2016 14:50
Keď varenie nie je len nutnosťou, ale skutočnňou vášňou, je to vidieť už na prvý pohľad.
Moderne poňatá tradičná kuchyňa vedená mladým šéfkuchárom Tomášom Tejbusom (Rozhovor)
Odporúčané
Moderne poňatá tradičná kuchyňa vedená mladým šéfkuchárom Tomášom Tejbusom (Rozhovor)
11. 10. 2016 16:39
Nádherné prostredie Vysokých Tatier a skvelá reštaurácia. To všetko ponúka svojim hosťom Grand Hotel Kempinski High Tatras, ktorého šéfkuchár nám odpovedal na naše zvedavé otázky.
Nápad si na Slovensko priniesla z Paríža. Dnes sa Veronike pred jej stánkom s palacinkami tvoria rady (Rozhovor)
Odporúčané
Nápad si na Slovensko priniesla z Paríža. Dnes sa Veronike pred jej stánkom s palacinkami tvoria rady (Rozhovor)
28. 9. 2016 12:55
Navštívili sme stánok s chutnými palacinkami a vyspovedali sme aj samotnú majiteľku.
Najlepší zahraniční šéfkuchári alebo ako okamžite vyhladnúť aj na Instagrame
Odporúčané
Najlepší zahraniční šéfkuchári alebo ako okamžite vyhladnúť aj na Instagrame
13. 6. 2016 10:50
Gordon Ramsay, Jamie Oliver či známy účet Food and Wine.
Gabriel Kocák: Človek, ktorý pracoval v najlepších reštauráciách, aby mohol priniesť kvalitnú gastronómiu  aj domov (Rozhovor)
Odporúčané
Gabriel Kocák: Človek, ktorý pracoval v najlepších reštauráciách, aby mohol priniesť kvalitnú gastronómiu aj domov (Rozhovor)
17. 3. 2016 22:44
Kuchár, ktorého veríme už pozná väčšina z vás, si na nás našiel chvíľku času a poskytol nám rozhovor zameraný na viacero tém.
Pali vyhral šou Pečie celé Slovensko: Najťažšia bola príprava pred natáčaním, jeden diel vznikal aj 2 dni (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Pali vyhral šou Pečie celé Slovensko: Najťažšia bola príprava pred natáčaním, jeden diel vznikal aj 2 dni (Rozhovor)
5. 10. 2025 17:00
Čo je na šou Pečie celé Slovensko najnáročnejšie a naopak najlepšie?
Bratislavský Mirror Bar sa zaradil medzi 50 najlepších barov sveta. Zo všetkých kandidátov zaznamenal najväčší posun
Bratislavský Mirror Bar sa zaradil medzi 50 najlepších barov sveta. Zo všetkých kandidátov zaznamenal najväčší posun
pred 2 dňami
Známy bar v centre Bratislavy získal prestížne ocenenie a po prvý raz sa objavil v rebríčku The World’s 50 Best Bars.
Bol som v Hostinci U Krivého potoka z Na nože: Martin nás naučil, ako variť efektívnejšie, na emócie netlačili (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Bol som v Hostinci U Krivého potoka z Na nože: Martin nás naučil, ako variť efektívnejšie, na emócie netlačili (Reportáž)
25. 9. 2025 10:00
Variť vedeli, no aj tak mali problémy. Ako to tam vyzerá po natáčaní?
Samo pečie v Kolumbii slovenské trdelníky: Domácim chutí škoricovo-jablkový, pýtajú sa, či som z Československa (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Samo pečie v Kolumbii slovenské trdelníky: Domácim chutí škoricovo-jablkový, pýtajú sa, či som z Československa (Rozhovor)
22. 3. 2025 7:30
Ako sa dostal z Prievidze k pečeniu trdelníkov v Kolumbii?
Agát dokáže pre trojčlennú rodinu navariť mesačne za tristo eur. Prezradila nám, ako na to (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Agát dokáže pre trojčlennú rodinu navariť mesačne za tristo eur. Prezradila nám, ako na to (Rozhovor)
31. 3. 2025 19:30
Agát každú nedeľu navarí na celý týždeň. Jedlo si krabičkuje.
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
20. 3. 2025 19:30
Čo ma v reštaurácii najviac zaskočilo?
Bol som v Javorine 21 z Na Nože. Z kritiky môjho jedla sa nezosypem, Martin bol však v pohode, hovorí majiteľ Egon (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Bol som v Javorine 21 z Na Nože. Z kritiky môjho jedla sa nezosypem, Martin bol však v pohode, hovorí majiteľ Egon (Reportáž)
11. 4. 2025 19:00
Takto to v Javorine vyzeralo krátko pred odvysielaním epizódy v televízii.
Kde si dáš v Košiciach najlepšiu matchu? Ochutnal som Take It, The MatCha, Nico a Saint (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Kde si dáš v Košiciach najlepšiu matchu? Ochutnal som Take It, The MatCha, Nico a Saint (Reportáž)
18. 8. 2025 17:00
Košice sú súčasťou kvalitnej matcha scény. Na základe odporúčaní čitateľov Refresheru sme šli do 4 podnikov a porovnali cenu, prístup a kvalitu.
Toto sú najlepšie kaviarne v Košiciach: Z týchto prevádzok neodídeš sklamaný, na Hlavnej majú espresso aj za 1,3 eura (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Toto sú najlepšie kaviarne v Košiciach: Z týchto prevádzok neodídeš sklamaný, na Hlavnej majú espresso aj za 1,3 eura (Reportáž)
13. 4. 2025 8:30
Návšteva akejkoľvek prevádzky z nášho zoznamu ťa rozhodne nesklame.
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
19. 10. 2023 12:00
Aj medzi variacimi a pečúcimi foodblogermi existuje kategória OG. Láska v hrncoch tvoriaca zaujímavé recepty od roku 2012 spadá do tejto kategórie.
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
21. 12. 2023 14:30
Posledný Podgast tohto roka je tu, opäť ide o vianočný špeciál nahrávaný naživo pred divákmi Vianočnej tržnice, špeciálnej akcie Urban Marketu v Starej tržnici.
O čom budú ďalšie časti The Last of Us? Pribudnú šokujúce úmrtia hrdinov, transrodová postava a nové druhy infikovaných
refresher+
Odporúčané
O čom budú ďalšie časti The Last of Us? Pribudnú šokujúce úmrtia hrdinov, transrodová postava a nové druhy infikovaných
3. 5. 2025 17:00
2. séria The Last of Us sa ešte len začína. Divákov čakajú bolestivé a emotívne zvraty, akčné scény, nové druhy infikovaných a celkom nové príbehy, ktoré neboli ani v hrách.
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
25. 4. 2024 13:30
Chef Tomek varí v podniku Mäso od Romana a znalci bratislavskej gastronómie jeho legendárne tanierové jedlá poznajú a milujú.
Slovenskom sa šíri trend netradičných pízz. Ochutnal som dubajskú, kapustovú, bolonskú, kebabovú a brusnicovú pizzu (TEST)
refresher+
Odporúčané
Slovenskom sa šíri trend netradičných pízz. Ochutnal som dubajskú, kapustovú, bolonskú, kebabovú a brusnicovú pizzu (TEST)
1. 6. 2025 17:00
Prečo sa niekto rozhodol dať na pizzu čokoládu alebo kyslú kapustu?
Zisťovali sme, ako sa darí reštauráciám z prvej a druhej série šou Na Nože: Niektorým stúpol zisk aj o 100%, iné zatvorili
refresher+
Odporúčané
Zisťovali sme, ako sa darí reštauráciám z prvej a druhej série šou Na Nože: Niektorým stúpol zisk aj o 100%, iné zatvorili
3. 4. 2025 7:00
Šou Na Nože zmenila osud mnohým reštauráciám. Ako sa dnes darí tým, ktoré sa objavili medzi prvými? Opýtali sme sa ich majiteľov.
Zuzana vedie v Malage úspešnú reštauráciu: Mala som dlhy a kuchárov, ktorí kradli. Dnes už patríme k špičke (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Zuzana vedie v Malage úspešnú reštauráciu: Mala som dlhy a kuchárov, ktorí kradli. Dnes už patríme k špičke (Rozhovor)
26. 2. 2025 7:30
Podnikať v gastre sa rozhodla preto, lebo má rada jedlo a prácu s ľuďmi.
Jedli sme v reštauračnom vozni slovenských železníc: čakali nás bryndzáky bez bryndze, s dezertom sme platili 17 eur (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Jedli sme v reštauračnom vozni slovenských železníc: čakali nás bryndzáky bez bryndze, s dezertom sme platili 17 eur (Reportáž)
17. 9. 2024 12:30
Vadilo by vám, ak by som si tu povysávala? Môžem vám prosím priniesť účet, už by som si chcela urobiť uzávierku. Prosby čašnícky a jazda v reštauračnom vozni slovenských železníc boli skutočne jedna veľká jazda. Začítaj sa do našej reportáže.
Markizácky šéfkuchár Martin Novák skončil v nemocnici. Čaká ho operácia
Markizácky šéfkuchár Martin Novák skončil v nemocnici. Čaká ho operácia
18. 6. 2024 9:23
„Toto musí ísť zo mňa preč. Zajtra sa ide na to, dnes ešte takto oddychujem,“ vraví šéfkuchár.