Obľúbený fastfood reťazec nás opäť prekvapil.
Slovensko sa už niekoľko rokov zmieta v poriadnom gastroošiali. Po celej krajine neustále vznikajú hromady originálnych podnikov a my sme už dávno stratili prehľad o tom, čo ktorý z nich ponúka. V snahe zaujať a priniesť horúcu novinku sa mnohokrát otvárajú dvere prekombinovaným chutiam, ktoré v modernej gastronómii vôbec nemajú čo hľadať. Platí to pre tacos, pizzu či burgre a nájsť tak niečo overené, čo vždy chutí fantasticky, je čoraz náročnejšie.
My sme si však svojich obľúbencov našli v McDonald's, kde tvrdo makajú a okrem obľúbených bigmekov a čízov prinášajú aj burgre ladené do tradičného amerického štýlu. A práve teraz je ten čas, aby sa na tróne usadila dvojica burgrov, ktoré si kráľovské pomenovanie rozhodne zaslúžia. Americké burgre CBO a 1955 nájdeš už od pondelka v každom McDonald's a my ti vrelo odporúčame, aby si ich vyskúšal.
Hneď prvá vec, ktorá ťa pri burgri CBO (Chicken Bacon Onion) zaujme, je žemľa v tvare štvorca, ktorá mu pridáva na jedinečnosti. V CBO nájdeš už podľa názvu štedrý kus vyprážaného kuracieho mäsa, slaninu, restovanú cibuľku a cibuľovú omáčku z majonézového základu, ľadový šalát a syr Cheddar.
Autentický burger 1955 je ten istý, ktorý ako prví navrhli bratia McDonaldoví, a to práve v roku 1955, kedy sa mekáču začalo poriadne dariť. Hlavnú úlohu tu hrá 100 % hovädzie mäso od našich českých susedov, sladkastá omáčka s jemnou karamelovou chuťou, pripravená z kyslej smotany a paradajkového pretlaku, ďalej biela grilovaná cibuľa, ľadový šalát, paradajka, slanina a kečup.
Burger CBO s odvážnou hranatou žemľou
O nálož autencity sa stará burger 1955 so 100 % hovädzím mäskom
Burgre sme sa pre teba vydali otestovať ešte pred ich premiérou, čo je už nasledujúci pondelok, 23. júla. Jedinečnú príležitosť si nenechali ujsť ani naše moderátorky Deniska s Barborou Bakošovou a tiež ďalšia milovníčka mekáču Babsy Jagušák.
Sami sa však nevieme rozhodnúť, či by si mal najprv siahnuť po slaninovej žemli v podaní CBO alebo radšej odskúšať originálnu receptúru zo samotných počiatkov McDonald's v roku 1955 – receptúry oboch burgrov sú ladené do tradičného amerického štýlu výrazných chutí – smokey omáčka, cibuľa a slanina.
Nás táto hranatá žemľa, ale aj originál z roku 1955 suverénne odzbrojili a v pondelok sa vraciame do mekáču pre svoj druhý chod. A aby sme nezabudli, ako dezert ti rozhodne odporúčame vyskúšať aj nové McFlurry so sladkým lyofilizovaným ovocím, ktoré pojem zmrzlina posúva na úplne nový level.
Keďže budú retro burgre CBO a 1955 dostupné iba šesť týždňov, rozhodne sa k nám v pondelok pridaj aj ty a daj vedieť, ktorý burger bol tvoj favorit.