Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Ľudia

Skvelá gastronómia nie je bez skvelých ľudí.

Prevádzky Testy Recepty Ľudia
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
Moderne poňatá tradičná kuchyňa vedená mladým šéfkuchárom Tomášom Tejbusom (Rozhovor)
Odporúčané
Moderne poňatá tradičná kuchyňa vedená mladým šéfkuchárom Tomášom Tejbusom (Rozhovor)
11. 10. 2016 16:39
Nádherné prostredie Vysokých Tatier a skvelá reštaurácia. To všetko ponúka svojim hosťom Grand Hotel Kempinski High Tatras, ktorého šéfkuchár nám odpovedal na naše zvedavé otázky.
Nápad si na Slovensko priniesla z Paríža. Dnes sa Veronike pred jej stánkom s palacinkami tvoria rady (Rozhovor)
Odporúčané
Nápad si na Slovensko priniesla z Paríža. Dnes sa Veronike pred jej stánkom s palacinkami tvoria rady (Rozhovor)
28. 9. 2016 12:55
Navštívili sme stánok s chutnými palacinkami a vyspovedali sme aj samotnú majiteľku.
Najlepší zahraniční šéfkuchári alebo ako okamžite vyhladnúť aj na Instagrame
Odporúčané
Najlepší zahraniční šéfkuchári alebo ako okamžite vyhladnúť aj na Instagrame
13. 6. 2016 10:50
Gordon Ramsay, Jamie Oliver či známy účet Food and Wine.
Gabriel Kocák: Človek, ktorý pracoval v najlepších reštauráciách, aby mohol priniesť kvalitnú gastronómiu  aj domov (Rozhovor)
Odporúčané
Gabriel Kocák: Človek, ktorý pracoval v najlepších reštauráciách, aby mohol priniesť kvalitnú gastronómiu aj domov (Rozhovor)
17. 3. 2016 22:44
Kuchár, ktorého veríme už pozná väčšina z vás, si na nás našiel chvíľku času a poskytol nám rozhovor zameraný na viacero tém.
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
21. 12. 2023 14:30
Posledný Podgast tohto roka je tu, opäť ide o vianočný špeciál nahrávaný naživo pred divákmi Vianočnej tržnice, špeciálnej akcie Urban Marketu v Starej tržnici.
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
25. 4. 2024 13:30
Chef Tomek varí v podniku Mäso od Romana a znalci bratislavskej gastronómie jeho legendárne tanierové jedlá poznajú a milujú.
Jedli sme v reštauračnom vozni slovenských železníc: čakali nás bryndzáky bez bryndze, s dezertom sme platili 17 eur (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Jedli sme v reštauračnom vozni slovenských železníc: čakali nás bryndzáky bez bryndze, s dezertom sme platili 17 eur (Reportáž)
17. 9. 2024 12:30
Vadilo by vám, ak by som si tu povysávala? Môžem vám prosím priniesť účet, už by som si chcela urobiť uzávierku. Prosby čašnícky a jazda v reštauračnom vozni slovenských železníc boli skutočne jedna veľká jazda. Začítaj sa do našej reportáže.
Markizácky šéfkuchár Martin Novák skončil v nemocnici. Čaká ho operácia
Markizácky šéfkuchár Martin Novák skončil v nemocnici. Čaká ho operácia
18. 6. 2024 9:23
„Toto musí ísť zo mňa preč. Zajtra sa ide na to, dnes ešte takto oddychujem,“ vraví šéfkuchár.
Slovák šéfuje 4-hviezdičkovému hotelu v Taliansku: Začínal som v kuchyni, neodišiel som len kvôli peniazom (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Slovák šéfuje 4-hviezdičkovému hotelu v Taliansku: Začínal som v kuchyni, neodišiel som len kvôli peniazom (Rozhovor)
5. 7. 2024 12:30
„Mladí ľudia by si mali vyskúšať prácu v zahraničí. Môže im to iba niečo dať, aj keď to nie je prechádzka ružovou záhradou. Aj ja som sa ocitol v momentoch, keď to bolo veľmi ťažké. Žiadnu reč som neovládal,“ hovorí Ján Vlasák.
Ako sa z kapra stala vianočná tradícia, ktorá dnes rozdeľuje spoločnosť: Pre niekoho týranie zvierat, pre iných vianočný must have
refresher+
Odporúčané
Ako sa z kapra stala vianočná tradícia, ktorá dnes rozdeľuje spoločnosť: Pre niekoho týranie zvierat, pre iných vianočný must have
7. 12. 2024 9:30
„Odkedy som sa narodil, sme mali každé Vianoce klasika kapra. Týždeň už bol vo vani, chcel som sa s ním dokonca kúpať. Potom ho oco zabil, vypitval, mamka ho naložila do mlieka a potom v trojobale vypražila,“ znie realita od čitateľa Lukáša.
Varil pre kráľovnú aj Rytmusa, v šou Na nože bude zachraňovať reštaurácie: S majiteľmi reštík na seba občas kričíme (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Varil pre kráľovnú aj Rytmusa, v šou Na nože bude zachraňovať reštaurácie: S majiteľmi reštík na seba občas kričíme (Rozhovor)
5. 2. 2023 16:30
Martin Novák bude od 8. februára zachraňovať reštaurácie v novej markizáckej šou Na nože. Navštívili sme ho v jeho reštaurácii v Pezinku, kde nám porozprával, ako prebiehalo nakrúcanie slovenskej verzie Áno, šéfe!
5 kuchárskych hviezd z Instagramu, ktoré musíš spoznať, ak miluješ chutné a kvalitné jedlo a humor
refresher+
Odporúčané
5 kuchárskych hviezd z Instagramu, ktoré musíš spoznať, ak miluješ chutné a kvalitné jedlo a humor
6. 2. 2024 16:30
Paul Delrez, Matty Matheson či Laurent Dagenais. Títo odborníci ti poskytnú nekonečné množstvo inšpirácie. Stačí, ak budeš pozorne sledovať ich prácu.
Šéfkuchára Forejta hejtovali za reklamu pre McDonald's: Spoluprácu s „mekáčom“ som nikdy neľutoval (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Šéfkuchára Forejta hejtovali za reklamu pre McDonald's: Spoluprácu s „mekáčom“ som nikdy neľutoval (Rozhovor)
8. 3. 2024 16:30
Ochutnali sme limitovanú edíciu hamburgera Maestro, za ktorou opäť stojí známy šéfkuchár Přemek Forejt. V rozhovore sme sa ho pýtali aj na to, čo hovorí na „hejt“ okolo svojej spolupráce s fastfoodom.
16-ročný Šimon Kán vymenil párty za varenie: „V izbe mám na poličke panvice a varím aj 12 hodín denne."  Videami valcuje Instagram
refresher+
Odporúčané
16-ročný Šimon Kán vymenil párty za varenie: „V izbe mám na poličke panvice a varím aj 12 hodín denne." Videami valcuje Instagram
20. 1. 2025 8:00
Ako desaťročný trpel poruchou príjmu potravy. Zapisoval si potraviny do kalorických tabuliek a všetko jedlo si chcel pripravovať sám. Vďaka svojej niekdajšej diagnóze teraz varí špičkové jedlá a sledujú ho tisícky ľudí na sociálnych sieťach.
Boli sme v reštaurácii zo šou Na nože: Lukáš trávil v prevádzke 16 hodín denne. V tomto mu Martin Novák otvoril oči (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Boli sme v reštaurácii zo šou Na nože: Lukáš trávil v prevádzke 16 hodín denne. V tomto mu Martin Novák otvoril oči (Rozhovor)
22. 5. 2024 12:30
Populárna televízna šou Na nože má za sebou ďalšiu sériu. V poslednej epizóde sa šéfkuchár Martin Novák vybral na východné Slovensko do obce Hriadky, kde sa pokúsil pomôcť prevádzke Lucas Grill.
Šéfkuchárovi Martinovi Novákovi praskli nervy: Nestrpím klamanie zákazníkov, vyhlásil a z nakrúcania Na nože odišiel
Šéfkuchárovi Martinovi Novákovi praskli nervy: Nestrpím klamanie zákazníkov, vyhlásil a z nakrúcania Na nože odišiel
12. 4. 2024 8:55
Majiteľ reštaurácie Pekidors zákazníkom servíroval polievku zo zvyškov. Nezabránilo mu v tom ani varovanie Martina.
Yaksha so známou bratislavskou pekárňou predáva valentínske panettone za 40 eur. Tržby im za pár dní presiahli 20-tisíc
Yaksha so známou bratislavskou pekárňou predáva valentínske panettone za 40 eur. Tržby im za pár dní presiahli 20-tisíc
12. 2. 2024 13:23
Limitovaným talianskym pečivom vyvolali medzi Slovákmi poriadny ošiaľ.
Martin Kolník: Rezeň s ryžou je nič, ja milujem smažák s tarhoňou
Martin Kolník: Rezeň s ryžou je nič, ja milujem smažák s tarhoňou
20. 6. 2024 15:30
Slovenská kuchyňa nemusí byť iba o tom, ktoré jedlá do nej patria, ale aj s akými prílohami ich jedávame! Len si vypočuj nový Podgast!
Jožo piekol v Mexiku 10 mesiacov slovenské langoše: Klasika domácim vôbec nechutila, podplácal som nimi aj policajtov (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Jožo piekol v Mexiku 10 mesiacov slovenské langoše: Klasika domácim vôbec nechutila, podplácal som nimi aj policajtov (Rozhovor)
20. 8. 2024 9:30
Život na Slovensku ho príliš nebavil, tak sa zbalil a odišiel žiť do Mexika. Tam sa Jozef rozhodol, že miestnym ponúkne niečo, o čom dovtedy pravdepodobne nikdy nepočuli. Na mexickom ostrove totiž rozbehol biznis s langošmi aj šiškami.
Iba 24-ročný Filip ide variť do najlepšej reštaurácie Európy: Šéfkuchár na mňa 10 minút kričal, že som mu dal tupý nôž (Rozhovor)
Odporúčané
Iba 24-ročný Filip ide variť do najlepšej reštaurácie Európy: Šéfkuchár na mňa 10 minút kričal, že som mu dal tupý nôž (Rozhovor)
25. 11. 2022 14:30
Dánska gastronómia je na veľmi vysokej úrovni, pretože sa jej venujú ľudia, ktorí ju chcú naozaj robiť. Kuchár Filip Urbanič tento odbor študoval v dánskom Odense, prax získal v 250-ročnej reštaurácii a teraz smeruje do michelinskej reštaurácie.
Vegánky sú nadržanejšie. Nová štúdia dokazuje, že rastlinná strava zlepšuje náš sexuálny život
Vegánky sú nadržanejšie. Nová štúdia dokazuje, že rastlinná strava zlepšuje náš sexuálny život
17. 1. 2024 16:30
V rámci testovania im pustili dokumenty a porno. Ženám popri sledovaní videí merali teplotu v genitáliách, ktorá sa pri vzrušení výrazne mení.
V tejto reštaurácii zaplatíš bizarný poplatok: rodičom hlučných detí naúčtovali takmer 50 eur, príbeh sa stal virálnym
V tejto reštaurácii zaplatíš bizarný poplatok: rodičom hlučných detí naúčtovali takmer 50 eur, príbeh sa stal virálnym
6. 11. 2023 11:19
Majiteľ podniku rodičom odkázal, že s takýmto správaním patria do Burger Kingu, a nie do jeho reštaurácie.