Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Ľudia

Skvelá gastronómia nie je bez skvelých ľudí.

Prevádzky Testy Recepty Ľudia
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
Naked Bananas a Šajmo testovali slano-sladké donuty. Nový snack im odpálil dekel
Sponzorovaný obsah
Odporúčané
Naked Bananas a Šajmo testovali slano-sladké donuty. Nový snack im odpálil dekel
29. 3. 2019 13:39
Nový snack si chalani dobre podali.
Porovnali sme Venzu a Eat&Meet. Kde majú najodpornejší langoš na svete a kde najlepší koláč na Mlynoch, ktorý musíš vyskúšať?
refresher+
Odporúčané
Porovnali sme Venzu a Eat&Meet. Kde majú najodpornejší langoš na svete a kde najlepší koláč na Mlynoch, ktorý musíš vyskúšať?
22. 3. 2019 13:20
Vyskúšali sme Venzu a Eat&Meet na Mlynoch. Kde nám chutilo viac?
Najlepšie vína do 5 €: Aj za málo peňazí dokážeš piť kvalitný alkohol
refresher+
Odporúčané
Najlepšie vína do 5 €: Aj za málo peňazí dokážeš piť kvalitný alkohol
26. 2. 2019 11:55
Aj lacný alkohol môže byť kvalitný.
Otestovali sme 2 nové Big Macy z McDonald's. Čo prináša lákavá slaninová a zväčšená ponuka?
Odporúčané
Otestovali sme 2 nové Big Macy z McDonald's. Čo prináša lákavá slaninová a zväčšená ponuka?
30. 1. 2019 13:49
Ak miluješ Big Mac, potešíš sa. Ak máš však radšej iné burgre, radšej ostaň pri nich.
Burger King opäť útočí na McDonald's. Ak budeš zdržovať ich prevádzku, dostaneš burger za 1 cent
Burger King opäť útočí na McDonald's. Ak budeš zdržovať ich prevádzku, dostaneš burger za 1 cent
5. 12. 2018 19:11
Súťaživosť medzi gastroprevádzkami sa vyostruje.
Legendárne Trafo končí, ako ho poznáme. Prichádza s vynoveným interiérom a množstvom vylepšení
PR správa
Legendárne Trafo končí, ako ho poznáme. Prichádza s vynoveným interiérom a množstvom vylepšení
30. 11. 2018 12:54
Obľúbený podnik v centre nášho hlavného mesta zmodernizoval priestory a sľubuje párty, na ktorú len tak nezabudneš.
Ako ješ hamburger, takým si človekom. Ktorý spôsob sa hodí na teba?
Sponzorovaný obsah
Ako ješ hamburger, takým si človekom. Ktorý spôsob sa hodí na teba?
28. 11. 2018 15:00
Burger King prichádza na Slovensko, vychutnáš si jeho hamburgery ako skutočný rebel?
Takto vyzerá netradičný ázijský segedín. Odvážne bratislavské bistro sa púšťa do poriadne nezvyčajných kombinácií
Sponzorovaný obsah
Takto vyzerá netradičný ázijský segedín. Odvážne bratislavské bistro sa púšťa do poriadne nezvyčajných kombinácií
20. 11. 2018 17:45
Trúfli si aj na ázijský guláš či nevšedné omáčky.
Burger King dorazí na Slovensko! Legendárne hamburgery ochutnáš už koncom novembra
Sponzorovaný obsah
Burger King dorazí na Slovensko! Legendárne hamburgery ochutnáš už koncom novembra
19. 11. 2018 9:41
Do Bratislavy dorazia kráľovské burgre. Kde nájdeš prvú predajňu?
Rozoznáš vegánske jedlo od mäsitého? Bratislavčania s tým mali problém a zeleninka im poriadne zachutila
V spolupráci
Odporúčané
Rozoznáš vegánske jedlo od mäsitého? Bratislavčania s tým mali problém a zeleninka im poriadne zachutila
25. 10. 2018 18:15
Vegánske jedlo môže byť omnoho lepšie než to mäsité.
Sladké dobroty z Fertuchy už kúpiš aj online! Na požiadavku ti upečú zákusok podľa tvojich predstáv
Sponzorovaný obsah
Sladké dobroty z Fertuchy už kúpiš aj online! Na požiadavku ti upečú zákusok podľa tvojich predstáv
8. 10. 2018 13:00
Tieto mňamky si vieš objednať už aj online.
Našli sme 5 najlepších koktejl barov v Bratislave!
Našli sme 5 najlepších koktejl barov v Bratislave!
10. 9. 2018 18:53
Teraz už vieš, kam zobrať svoju polovičku či kamarátov, keď si chcete dať kvalitný a ešte k tomu aj zaujímavý drink.
Big Mac veľkolepo oslávil 50 rokov, nechýbali Naked Bananas, Joe Trendy a ani my. Burger bude mať aj módnu kolekciu
V spolupráci
Big Mac veľkolepo oslávil 50 rokov, nechýbali Naked Bananas, Joe Trendy a ani my. Burger bude mať aj módnu kolekciu
28. 8. 2018 17:19
Legendárny hamburger je tu s nami už polovicu storočia a McDonald's to poriadne oslávil.
Slovák vymyslel projekt, vďaka ktorému dostaneš jedlo a pitie zadarmo! Jeho appka ti ušetrí hromadu peňazí v tvojom obľúbenom podniku
Sponzorovaný obsah
Slovák vymyslel projekt, vďaka ktorému dostaneš jedlo a pitie zadarmo! Jeho appka ti ušetrí hromadu peňazí v tvojom obľúbenom podniku
31. 7. 2018 16:58
Peter Horváth prišiel s nápadom, ktorý môže zmeniť vnímanie slovenskej gastroscény.
Otestovali sme Exploitedov Wafland! V bratislavskom Auparku nájdeš sladké jedlo, aké si predtým nikdy nevidel
Odporúčané
Otestovali sme Exploitedov Wafland! V bratislavskom Auparku nájdeš sladké jedlo, aké si predtým nikdy nevidel
25. 7. 2018 19:30
Veľký offline počin youtubera Exploiteda zažíva poriadny úspech.
V Kanade začali vyrábať vôbec prvé konopné pivo. Účinok je ževraj takmer okamžitý
V Kanade začali vyrábať vôbec prvé konopné pivo. Účinok je ževraj takmer okamžitý
24. 7. 2018 20:39
Milovníci konope a piva zbystrite pozornosť.
V McDonald's nájdeš štvorcové burgre! Od pondelka v mekáči pribudne aj originálny hamburger z roku 1955
V spolupráci
Odporúčané
V McDonald's nájdeš štvorcové burgre! Od pondelka v mekáči pribudne aj originálny hamburger z roku 1955
22. 7. 2018 18:05
Obľúbený fastfood reťazec nás opäť prekvapil.
Pizza s muchou či šalát plný hliny ti zdvihnú žalúdok. Najhoršie bratislavské reštaurácie sú schopné ľuďom naservírovať čokoľvek
Pizza s muchou či šalát plný hliny ti zdvihnú žalúdok. Najhoršie bratislavské reštaurácie sú schopné ľuďom naservírovať čokoľvek
26. 6. 2018 19:29
Niektorým bratislavským podnikom sa treba radšej vyhnúť.
Pali vyhral šou Pečie celé Slovensko: Najťažšia bola príprava pred natáčaním, jeden diel vznikal aj 2 dni (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Pali vyhral šou Pečie celé Slovensko: Najťažšia bola príprava pred natáčaním, jeden diel vznikal aj 2 dni (Rozhovor)
5. 10. 2025 17:00
Čo je na šou Pečie celé Slovensko najnáročnejšie a naopak najlepšie?
Bratislavský Mirror Bar sa zaradil medzi 50 najlepších barov sveta. Zo všetkých kandidátov zaznamenal najväčší posun
Bratislavský Mirror Bar sa zaradil medzi 50 najlepších barov sveta. Zo všetkých kandidátov zaznamenal najväčší posun
pred 2 dňami
Známy bar v centre Bratislavy získal prestížne ocenenie a po prvý raz sa objavil v rebríčku The World’s 50 Best Bars.
Bol som v Hostinci U Krivého potoka z Na nože: Martin nás naučil, ako variť efektívnejšie, na emócie netlačili (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Bol som v Hostinci U Krivého potoka z Na nože: Martin nás naučil, ako variť efektívnejšie, na emócie netlačili (Reportáž)
25. 9. 2025 10:00
Variť vedeli, no aj tak mali problémy. Ako to tam vyzerá po natáčaní?
Samo pečie v Kolumbii slovenské trdelníky: Domácim chutí škoricovo-jablkový, pýtajú sa, či som z Československa (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Samo pečie v Kolumbii slovenské trdelníky: Domácim chutí škoricovo-jablkový, pýtajú sa, či som z Československa (Rozhovor)
22. 3. 2025 7:30
Ako sa dostal z Prievidze k pečeniu trdelníkov v Kolumbii?
Agát dokáže pre trojčlennú rodinu navariť mesačne za tristo eur. Prezradila nám, ako na to (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Agát dokáže pre trojčlennú rodinu navariť mesačne za tristo eur. Prezradila nám, ako na to (Rozhovor)
31. 3. 2025 19:30
Agát každú nedeľu navarí na celý týždeň. Jedlo si krabičkuje.
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
20. 3. 2025 19:30
Čo ma v reštaurácii najviac zaskočilo?
Bol som v Javorine 21 z Na Nože. Z kritiky môjho jedla sa nezosypem, Martin bol však v pohode, hovorí majiteľ Egon (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Bol som v Javorine 21 z Na Nože. Z kritiky môjho jedla sa nezosypem, Martin bol však v pohode, hovorí majiteľ Egon (Reportáž)
11. 4. 2025 19:00
Takto to v Javorine vyzeralo krátko pred odvysielaním epizódy v televízii.
Kde si dáš v Košiciach najlepšiu matchu? Ochutnal som Take It, The MatCha, Nico a Saint (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Kde si dáš v Košiciach najlepšiu matchu? Ochutnal som Take It, The MatCha, Nico a Saint (Reportáž)
18. 8. 2025 17:00
Košice sú súčasťou kvalitnej matcha scény. Na základe odporúčaní čitateľov Refresheru sme šli do 4 podnikov a porovnali cenu, prístup a kvalitu.
Toto sú najlepšie kaviarne v Košiciach: Z týchto prevádzok neodídeš sklamaný, na Hlavnej majú espresso aj za 1,3 eura (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Toto sú najlepšie kaviarne v Košiciach: Z týchto prevádzok neodídeš sklamaný, na Hlavnej majú espresso aj za 1,3 eura (Reportáž)
13. 4. 2025 8:30
Návšteva akejkoľvek prevádzky z nášho zoznamu ťa rozhodne nesklame.
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
19. 10. 2023 12:00
Aj medzi variacimi a pečúcimi foodblogermi existuje kategória OG. Láska v hrncoch tvoriaca zaujímavé recepty od roku 2012 spadá do tejto kategórie.
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
21. 12. 2023 14:30
Posledný Podgast tohto roka je tu, opäť ide o vianočný špeciál nahrávaný naživo pred divákmi Vianočnej tržnice, špeciálnej akcie Urban Marketu v Starej tržnici.
O čom budú ďalšie časti The Last of Us? Pribudnú šokujúce úmrtia hrdinov, transrodová postava a nové druhy infikovaných
refresher+
Odporúčané
O čom budú ďalšie časti The Last of Us? Pribudnú šokujúce úmrtia hrdinov, transrodová postava a nové druhy infikovaných
3. 5. 2025 17:00
2. séria The Last of Us sa ešte len začína. Divákov čakajú bolestivé a emotívne zvraty, akčné scény, nové druhy infikovaných a celkom nové príbehy, ktoré neboli ani v hrách.
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
25. 4. 2024 13:30
Chef Tomek varí v podniku Mäso od Romana a znalci bratislavskej gastronómie jeho legendárne tanierové jedlá poznajú a milujú.
Slovenskom sa šíri trend netradičných pízz. Ochutnal som dubajskú, kapustovú, bolonskú, kebabovú a brusnicovú pizzu (TEST)
refresher+
Odporúčané
Slovenskom sa šíri trend netradičných pízz. Ochutnal som dubajskú, kapustovú, bolonskú, kebabovú a brusnicovú pizzu (TEST)
1. 6. 2025 17:00
Prečo sa niekto rozhodol dať na pizzu čokoládu alebo kyslú kapustu?
Zisťovali sme, ako sa darí reštauráciám z prvej a druhej série šou Na Nože: Niektorým stúpol zisk aj o 100%, iné zatvorili
refresher+
Odporúčané
Zisťovali sme, ako sa darí reštauráciám z prvej a druhej série šou Na Nože: Niektorým stúpol zisk aj o 100%, iné zatvorili
3. 4. 2025 7:00
Šou Na Nože zmenila osud mnohým reštauráciám. Ako sa dnes darí tým, ktoré sa objavili medzi prvými? Opýtali sme sa ich majiteľov.
Zuzana vedie v Malage úspešnú reštauráciu: Mala som dlhy a kuchárov, ktorí kradli. Dnes už patríme k špičke (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Zuzana vedie v Malage úspešnú reštauráciu: Mala som dlhy a kuchárov, ktorí kradli. Dnes už patríme k špičke (Rozhovor)
26. 2. 2025 7:30
Podnikať v gastre sa rozhodla preto, lebo má rada jedlo a prácu s ľuďmi.
Jedli sme v reštauračnom vozni slovenských železníc: čakali nás bryndzáky bez bryndze, s dezertom sme platili 17 eur (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Jedli sme v reštauračnom vozni slovenských železníc: čakali nás bryndzáky bez bryndze, s dezertom sme platili 17 eur (Reportáž)
17. 9. 2024 12:30
Vadilo by vám, ak by som si tu povysávala? Môžem vám prosím priniesť účet, už by som si chcela urobiť uzávierku. Prosby čašnícky a jazda v reštauračnom vozni slovenských železníc boli skutočne jedna veľká jazda. Začítaj sa do našej reportáže.
Markizácky šéfkuchár Martin Novák skončil v nemocnici. Čaká ho operácia
Markizácky šéfkuchár Martin Novák skončil v nemocnici. Čaká ho operácia
18. 6. 2024 9:23
„Toto musí ísť zo mňa preč. Zajtra sa ide na to, dnes ešte takto oddychujem,“ vraví šéfkuchár.