Prestala jesť mäso, potom sa stala mäsiarkou.
Ľudia čoraz častejšie uvažujú o tom, že svoj jedálniček upravia a ak neprestanú mäso jesť úplne, tak jeho konzumáciu obmedzia. Dôvodom je hlavne pomôcť našej planéte a zmierniť tak dopad na životné prostredie. Navyše, naše telo sa vyváženému jedálničku poteší a v konečnom dôsledku sa to odrazí na zdraví. Niečím podobným si prešla aj Tammi Jonas.
Momentálne sa o nej píše po celom svete, nedávno zavesila na Instagrame fotografiu, ako „mediálna búrka“ neutícha. Dôvodom je to, že sa po 10 rokoch vegetariánstva rozhodla vrátiť k mäsu. Stačil na to jeden šťavnatý hamburger, aby sa zlomila a vrátila sa k jedálničku zahrňujúcemu mäsové výrobky. A aby toho nebolo málo, začala pracovať ako mäsiarka. Čítaš správne.
Tammi pochádza z Oregonu, z farmárskej rodiny a dnes má 49 rokov. Mäso prestala jesť, keď mala len 19. Impulzom bola kniha od austrálskeho filozofa Petera Singera Animal Liberation. Autor v nej detailne popisuje trh s mäsom a mladé dievča sa rozhodlo, že zmení stravovacie návyky. Porodila dve deti a keď čakala tretie, bola chudokrvná. Začala jesť mäso, hovädzie jej chutilo najviac, bravčové a kuracie o čosi menej.
Chuť sa nevytratila ani po pôrode a nakoniec si s manželom založila farmu a mäsiarstvo. Dôvodom bolo hlavne to, že je čoraz ťažšie kúpiť si kvalitné mäso.
Na farme chovali najskôr prasatá, o ne sa totiž spoločnosti, ktoré produkujú mäsové výrobky starajú najhoršie. Postupne pribudli aj iné zvieratá vrátane kráv. Tammi to dnes nevníma tak, že sa správa neeticky. Ak podľa nej zviera prežilo dobrý život, na zabíjanie zvierat pre potravu nie je nič zlé.