Prepnúť do nočného režimu
Prepnúť do denného režimu
Štvrtok 19. 5. 2022 meniny má Gertrúda

hľadaj na refresheri

Chceš dostávať notifikácie aj na tomto zariadení?
Gastro - Ľudia

10 rokov nejedla mäso a potom si odhryzla z hamburgeru. Stala sa nakoniec mäsiarkou a založila farmu

Prestala jesť mäso, potom sa stala mäsiarkou.

Vladimír Mičuda
3. november 2019, 10:48 Čas čítania: 0:00
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
Odoberať newsletter REFRESHERu
10 najlepších člankov Refresheru, raz za týždeň. Ak ťa emaily prestanú baviť, tak ich kedykoľvek zrušíš. Zadaním emailu súhlasíš s podmienkami portálu.
Gastro - Ľudia
0
Vladimír Mičuda
3. november 2019, 10:48

10 rokov nejedla mäso a potom si odhryzla z hamburgeru. Stala sa nakoniec mäsiarkou a založila farmu

Prestala jesť mäso, potom sa stala mäsiarkou.

Vladimír Mičuda
3. november 2019, 10:48
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok

Ľudia čoraz častejšie uvažujú o tom, že svoj jedálniček upravia a ak neprestanú mäso jesť úplne, tak jeho konzumáciu obmedzia. Dôvodom je hlavne pomôcť našej planéte a zmierniť tak dopad na životné prostredie. Navyše, naše telo sa vyváženému jedálničku poteší a v konečnom dôsledku sa to odrazí na zdraví. Niečím podobným si prešla aj Tammi Jonas.

 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tammi Jonas (@tammois),

 

Momentálne sa o nej píše po celom svete, nedávno zavesila na Instagrame fotografiu, ako „mediálna búrka“ neutícha. Dôvodom je to, že sa po 10 rokoch vegetariánstva rozhodla vrátiť k mäsu. Stačil na to jeden šťavnatý hamburger, aby sa zlomila a vrátila sa k jedálničku zahrňujúcemu mäsové výrobky. A aby toho nebolo málo, začala pracovať ako mäsiarka. Čítaš správne.

 

Tammi pochádza z Oregonu, z farmárskej rodiny a dnes má 49 rokov. Mäso prestala jesť, keď mala len 19. Impulzom bola kniha od austrálskeho filozofa Petera Singera Animal Liberation. Autor v nej detailne popisuje trh s mäsom a mladé dievča sa rozhodlo, že zmení stravovacie návyky. Porodila dve deti a keď čakala tretie, bola chudokrvná. Začala jesť mäso, hovädzie jej chutilo najviac, bravčové a kuracie o čosi menej.

 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tammi Jonas (@tammois),

 

Chuť sa nevytratila ani po pôrode a nakoniec si s manželom založila farmu a mäsiarstvo. Dôvodom bolo hlavne to, že je čoraz ťažšie kúpiť si kvalitné mäso.

 

 

Na farme chovali najskôr prasatá, o ne sa totiž spoločnosti, ktoré produkujú mäsové výrobky starajú najhoršie. Postupne pribudli aj iné zvieratá vrátane kráv. Tammi to dnes nevníma tak, že sa správa neeticky. Ak podľa nej zviera prežilo dobrý život, na zabíjanie zvierat pre potravu nie je nič zlé.

 

Upozorniť na chybu. Ak si našiel nedostatok v článku alebo máš pripomienky, daj nám vedieť.
Zdroj: ctvnews.caNáhľadový obrázok: Tammi Jonas/Facebook
NAHOR
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
Dostávaj najlepší obsah mailom
Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah.
Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.
Posielať email
Najčítanejšie články
Teraz
24 hod
7 dní
30 dní
Viac z témy gastro
Viac článkov
Sponzorované články
Viac článkov
Ďalšie news
pred 3 minútami
KORONAVÍRUS SLOVENSKO: Za stredu pribudlo 262 pozitívnych z celkových 1 746 testov. Zomreli ďalší 4 ľudia a v nemocniciach stále leží 264 pacientov s koronavírusom.
pred hodinou
Miro Žbirka sa dočkal posmrtného albumu. Dokončil ho jeho syn David a obsahuje 12 nových piesní.
viac news
Mohlo by ťa zaujímať
Prejsť na úvodnú stránku
Domov
Zdieľať
Diskusia
Hľadať
Viac
Zapni upozornenia a už ti nič neujde!

Chceš vedieť čo sa deje a mať prehľad? Dostávaj upozornenia o najhorúcejších správach na Refresheri.

(Príklady: Horel Notre Dame, Zomrel Mac Miller, Trailer na Avengerov)
(Príklady: Sagan skončil prvý, Nový zákon s vplyvom na moderných ľudí, Dnes nás čaká zatmenie slnka)
Ak chceš, aby sme ti poslali takmer všetky novinky, vyber túto možnosť.