Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
30. januára 2019, 13:49
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Otestovali sme 2 nové Big Macy z McDonald's. Čo prináša lákavá slaninová a zväčšená ponuka?

Otestovali sme 2 nové Big Macy z McDonald's. Čo prináša lákavá slaninová a zväčšená ponuka?
GASTRO
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Ak miluješ Big Mac, potešíš sa. Ak máš však radšej iné burgre, radšej ostaň pri nich.

McDonald's je aj po príchode Burger Kingu bezpochyby stále na vrchole rebríčka obľúbenosti fastfoodových reťazcov na Slovensku. Inými slovami, keď sa obmení ich sezónne menu, automaticky sa mení aj časť jedálnička mnohých Slovákov.


Po vydarenej sezóne sa tentokrát do ústredia dostáva trojica Big Macov. Klasický Big Mac, slaninový Big Mac Bacon a obrovský Grand Big Mac sú aktuálne najhorúcejšími burgrami v mekáči, preto sme sa ich vydali otestovať.

Čo vlastne získaš, keď si kúpiš Big Mac, Big Mac Bacon či Grand Big Mac, koľko vlastne stoja a v čom sú odlišné?

burgríky
burgríky
  Big Mac Grand Big Mac Big Mac Bacon
Veľké McMenu 5,40 € 6,30 € 5,90 €
Malé McMenu 5,00 € 5,90 € 5,50 €
samostatne 3,20 € 4,30 € 3,90 €

burgríky
burgríky

Za posledné mesiace sme zvyknutí na to, že sa v mekáči zjavia úplne nové gastropočiny. Guacamole burger, syrové šialenstvo či hranaté žemle vždy priniesli niečo nové.

Tentokrát sú to však len obmeny overeného Big Macu a ak si skôr fanúšikom McChickenu, McRoyalu či napríklad kuracích nugetiek, zrejme ti nová ponuka nič nepovie.

 

Klasika v podobe Big Macu

Big Mac je legendou, ktorá už dávnejšie oslávila úžasných 50 rokov. Vysoký burger je preslávený tromi kúskami žemle, dvomi hovädzími mäskami a chuť dopĺňajú syr, šalát a nezameniteľná uhorka. O šťavnatosť sa stará tiež Big Mac omáčka, ktorá dopĺňa ikonickú chuť.

Aj keby nám osobne nechutil, na chuť Big Macu sa dá ťažko povedať zlého slova, keďže ide o nestarnúcu legendu a prvú voľbu pre mnohých návštevníkov mekáču.

burgríky
burgríky

Slaninový Big Mac Bacon

Lacnejšou z dvoch obmien Big Macu je ten so slaninou. Stopercentné hovädzie mäso a zvyšok big-macovej zostavy dopĺňa len a len slanina. Menučka sú drahšie len o 0,50 € a samotnú chuť ťažko opísať, keďže neprináša nič nové.


Pri tomto burgri je to viac o osobnej preferencii ako pri akomkoľvek inom. Ak máš chrumkavú a šťavnatú slaninku rád a klasický Big Mac si chceš ozvláštniť, Big Mac Bacon je niečo pre teba. Ak však klasiku neobľubuješ, radšej zvoľ v mekáči niečo iné.

burgríky
burgríky

Obrovský Grand Big Mac

Najdrahší reprezentant novej ponuky opäť neprináša nič svetoborné a ide len o väčší Big Mac. Je širší, naješ sa z neho viac a, opäť, kúp si ho len, ak máš chuť na Big Mac. A si poriadne hladný, keďže je približne až o polovicu väčší než klasický Big Mac.


Tak či onak, tri žemle, dva kúsky stopercentného hovädzieho mäsa, syr, uhorka, šalát a tradičná Big Mac omáčka sú zárukou klasickej chuti ikonického hamburgeru, len vo väčšom. Ak si milovníkom Big Macu a vynechal si predchádzajúce jedlo, Grand Big Mac je niečo presne pre teba rovno s veľkým McMenu.

Ak však vyše 50 rokov starý burger nemiluješ, radšej choď do niečoho iného.

burgríky
burgríky

V podstate nejde o žiadne veľké rozdiely a ak očakávaš namakané nové prémiové burgre, odídeš sklamaný. Stále je to overená klasika z McDonald's a milovníci Big Macov si prídu na svoje. Chutí to stále veľmi dobre – akurát, že takmer úplne rovnako.

 

Inými slovami, ak máš radšej iné hamburgery z mekáču a Big Mac ti nechutí, zbytočne budeš skúšať jeho veľkú či slaninovú verziu, lebo dostaneš takmer to isté. Ostaň radšej pri svojich obľúbených burgroch.

burgríky
burgríky
Domov
Zdieľať
Diskusia