Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júna 2021, 9:42
Čas čítania 0:34
Viktor Kniš

Na Slovensku hrozí 38-stupňové teplo. Tieto kraje hlásia výstrahy pred silnými lejakmi a vetrom

NEWS POČASIE
Uložiť Uložené

„Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ upozornili meteorológovia.

Takmer vo všetkých krajoch na Slovensku hrozia vo štvrtok od rána búrky. V popoludňajších hodinách platia na väčšine územia krajiny aj výstrahy pred vysokými teplotami. Slovenský hydrometeorologický ústav na to upozornil na svojom webe.

Počasie
Zdroj: SHMÚ


„S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 až 40 milimetrov a nárazy vetra rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu,“ uviedli meteorológovia. Výstraha prvého stupňa platí od 7.00 do 22.00 h pre celý Žilinský a Prešovský kraj, pre väčšinu okresov Trenčianskeho a Banskobystrického kraja a tiež pre okresy Gelnica, Rožňava, Spišská Nová Ves a Zlaté Moravce.

Odporúčané
Krčméry: Vyhrážali sa mi, že ma zaživa podpália benzínom, policajti ma zbalili a zachránili Krčméry: Vyhrážali sa mi, že ma zaživa podpália benzínom, policajti ma zbalili a zachránili 22. júna 2021, 21:42


SHMÚ navyše varuje pred popoludňajšími horúčavami. Druhý stupeň výstrahy platí od 13.00 h pre Bratislavský, Nitriansky a Trnavský kraj, od 14.00 h pre Banskobystrický a Košický kraj. Výstrahu prvého stupňa vydali pre Prešovský a Žilinský kraj. „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ upozornili meteorológovia. Výstrahy platia do 18.00 h.

Domov
Zdieľať
Diskusia