Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Staropramen.
30. júna 2021, 12:05
Čas čítania 1:58
Sponzorovaný obsah

Zbohom radler, vitaj hard seltzer! Vyskúšaj nový trendy alkoholický nápoj, ktorý ťa osvieži v lete

Zbohom radler, vitaj hard seltzer! Vyskúšaj nový trendy alkoholický nápoj, ktorý ťa osvieži v lete
Zdroj: Wai Moment
GASTRO
Uložiť Uložené

Nový alkoholický nápoj si za posledné roky podmanil americký trh. V čom je zaujímavý?

Počul si už o tzv. „hard seltzer“ nápojoch? Tento pojem sa stáva čoraz väčším trendom v komunite ľahkých alkoholických drinkov. Novinka, ktorá uzrela svetlo sveta len v roku 2013 a odvtedy raketovo rastie, si postupne nachádza cestu aj do našich končín. Po všetkých tých radleroch a cideroch tak zjavne prichádza nový hit, ktorý si podmaňuje chute najmä mladšej generácie

Koniec koncov, svedčí o tom aj neustále sa zväčšujúci trh s hard seltzermi, ktorý celosvetovo dosiahol už 4,1 miliardy dolárov v predajoch a podľa predikcií spoločnosti Goldman Sachs by mal do roku 2025 narásť na hodnotu až 30 miliárd dolárov!

Za nápad môže päť žien pijúcich vodku so sódou

História tohto nápoja sa traduje do roku 2012, keď v USA autor tohto nápoja sedel v malom bare a videl päť žien objednávať si vodku so sódou. Keďže toto kombo si zrejme neobjednáš na chuť, napadlo mu vyrobiť chuťovo zaujímavý alkoholický nápoj, ktorý obsadí medzeru medzi pivom a vínom, pričom si čo-to požičia zo sveta miešaných alkoholických drinkov. Na záver pridal bublinky a ďalší rok už komerčne uzrel svetlo sveta jeden z prvých hard seltzerov. 

Tento nápoj pritom nepoužíva ako základ žiaden destilát. Podobne ako pivo sa varí, no obsahuje droždie, ktoré fermentuje cukor rozpustený v sýtenej vode, ktorú mení na alkohol. Na záver sa pridáva ovocná príchuť alebo extrakty a osviežujúci, zvyčajne 4 až 6 % drink je hotový. Znie to jednoducho a chutí to ešte lepšie!

Hard seltzer prichádza aj do Čiech

Do hardseltzerovej hry vstúpila aj česká pivovarnícka dvojka – Pivovary Staropramen. Na tuzemský trh v priebehu mája uviedla prémiovú značku Wai Moment v troch variantoch. Trend pochádzajúci zo Spojených štátov, kde celá táto kategória zaznamenala len v predpandemickom roku nárast predaja o 200 % na viac než 1,5 miliardy dolárov, tak prichádza aj do Čiech. 

Hard Seltzer, Wai moment,
Zdroj: Wai Moment

„Kategorie hard seltzers zažívá v posledních letech na hyperkonkurečním americkém trhu velký boom – v posledních letech jsme pozorovali trojciferný růst prodejů, hard seltzer se tak stal jednou z nejoblíbenějších novinek mezi nápoji. Nyní se tyto nápoje ve větší míře dostávají také do střední a východní Evropy, v jejímž rámci je Česko zpravidla jedním z prvních trhů, kde se podobné inovace objevují,“ uvádza manažérka značky Katarína Košťáliková s tým, že najvýstižnejším ekvivalentom hard seltzeru je ochutená alko sóda. „Kategorii hard seltzers si na zahraničních trzích oblíbili zejména mladí dospělí. Ti v Česku v naprosté většině ovládají angličtinu, takže předpokládáme, že si naši konzumenti osvojí originální název,“ dodáva Košťáliková.

wai moment
Zdroj: Wai Moment

Tri exotické príchute 

Tunajší hard seltzer pod menom Wai Moment bude variť materská spoločnosť Molson Coors a kúpiť si ho budeš môcť hneď v troch ovocných variantoch – Minty Lime Time Sensation, Crazy Berries Sensation a Tropical Crew Sensation. Názov značky vznikol z havajského slova „wai“, čo je výraz pre vodu. „Hawaii je pro nás zase symbolem letního dobrodružství, slunce a pohody. Tento zážitek chceme prostřednictvím drinku konzumentům nabídnout,“ opisuje Katarína Košťáliková.

Drinky môžeš nájsť v regáloch svojich obľúbených obchodov v štíhlych tretinkových plechovkách, obsahujúcich prírodné arómy. Wai Moment je bez umelých farbív, sladidiel a konzervačných látok a obsahuje menej než 99 kalórií na 330 ml, takže ho môže piť aj ten, kto si dáva pozor na svoju figúru. 

Domov
Zdieľať
Diskusia