Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júna 2021, 19:53
Čas čítania 1:22
Daniel Mikolášik

Slovenskí futbalisti zvíťazili v prvom zápase na Eure 2020 proti Poľsku

ŠPORT EURO 2020
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Poľské mužstvo na čele s nebezpečným Lewandowským dnes na Slovákov nestačilo.

Slovenský futbalový tím dnes prekvapil výborným športovým výkonom na štadióne v Petrohrade, keď zvíťazil v debutovom zápase na Eure 2020 proti favorizovanému Poľsku s konečným výsledkom 2 : 1. Slováci si tak zo zápasu odnášajú plný trojbodový zisk.

Odporúčané
PREHĽAD: Začína sa futbalové EURO 2020. Podľa Ladislava Borbélyho môže Slovensko len prekvapiť PREHĽAD: Začína sa futbalové EURO 2020. Podľa Ladislava Borbélyho môže Slovensko len prekvapiť 11. júna 2021, 10:30

Naše mužstvo zahviezdilo už v prvom polčase, keď sa už v 18. minúte po gólovej akcii útočníka Róberta Maka dostalo do vedenia. Šikovne prešiel cez poľských obrancov a napokon vystrelil loptu smerom do brány. Strela sa od tyče odrazila do chrbta brankára Szczęsného a od neho priamo do siete.

Radosť z vedenia nás však prešla hneď v prvej minúte druhého polčasu, keď sa Poliakom podarilo vyrovnať gólom Karola Linettyho. Ten sa v 46. minúte zápasu pri zakončovaní síce dobre netrafil, no ani jeho pomalú strelu už slovenský brankár Martin Dúbravka nedokázal zachytiť.

EURO 2020Slovenskofutbal
Zdroj: TASR/Martin Baumann

V 62. minúte sa slovenský tím dostal do presilovej hry, keď hlavný rozhodca Haţegan udelil druhú žltú, a tým aj červenú kartu Grzegorzovi Krychowiakovi za šliapnutie na nohu Hromadovi. Odvtedy hrali Poliaci len s 10 hráčmi, čo Slováci šikovne využili v 69. minúte, keď si Milan Škriniar v pokutovom území po centre spracoval loptu a z voleja ju tvrdou prízemnou strelou poslal do poľskej bránky.

Domov
Zdieľať
Diskusia