Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júna 2021, 13:00
Čas čítania 0:58
Kamila Šebestová

Zuzana Čaputová stretnutie v SIS neľutuje, druhýkrát by sa však na ňom už nezúčastnila

POLITIKA VLÁDA EDUARDA HEGERA ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Obyvateľov Slovenska podľa prezidentky Čaputovej trápi vplyv pandémie, nezamestnanosť v regiónoch či odchod ľudí v produktívnom veku do zahraničia.

Prezidentka nepovažuje za chybu, že sa zúčastnila na stretnutí najvyšších predstaviteľov štátu o utajenom spise SIS, v ktorom sa podľa opozície píše, že orgány činné v trestnom konaní údajne organizujú kajúcnikov, aby vypovedali proti bývalým vysokopostaveným policajtom. „Premiér mi navrhol stretnutie a ja som pozvanie prijala. Nemohla som sa na ňom nezúčastniť, vysvetľuje. Dodáva však, že druhýkrát by ho už neabsolvovala. 

„Toto stretnutie malo byť utajené. Nepodarilo sa ho udržať v tajnosti, unikli z neho informácie. Je prirodzené, že sa budem zaujímať o veci SIS v medziach, v ktorých sa ako politik o ne zaujímať môžem.“ Podľa prezidentky sa na stretnutí nerozoberali žiadne živé kauzy. 

Všetky podozrenia však podľa jej slov treba vyšetriť. „Potrebujeme mať fakty. Mnohí vysokopostavení predstavitelia justičných orgánov sú dnes obvinení či odsúdení. Deje sa teda ozdravovanie justičných orgánov, no musíme si dať pozor na zneužívanie moci,“ hovorí prezidentka Zuzana Čaputová.

Domov
Zdieľať
Diskusia