Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júna 2021, 11:42
Čas čítania 1:11
Kamila Šebestová

Mapa: Režim na hraniciach sa od pondelka opäť mení. Patríš medzi nové výnimky tých, ktorí sa nemusia izolovať?

NEWS CESTOVANIE KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Ak prichádzaš zo susedných krajín, ktoré sú v zelenom pásme, s negatívnym výsledkom z jednodňového antigénového testu, nemusíš sa na Slovensku izolovať.

Od pondelka 14. júna sa podmienky na hraniciach opäť menia. Polícia Slovenskej republiky zverejnila na Facebooku informácie o nových výnimkách pre ľudí, ktorí nebudú musieť po návrate absolvovať povinnú izoláciu. 

Aktuálny cestovateľský semafor.
Aktuálny cestovateľský semafor. Zdroj: korona.gov.sk

Pokiaľ sa vraciaš z krajín zo zeleného pásma, od pondelka šiestej hodiny ráno nebudeš musieť absolvovať 14-dňovú povinnú karanténu, ak sa na hraniciach preukážeš negatívnym výsledkom RT-PCR testu nie starším ako 72 hodín. Takisto nebudeš musieť zostať v izolácii, ak prichádzaš zo susednej krajiny zeleného pásma s negatívnym výsledkom antigénového testu, ktorý si podstúpil v susednej krajine alebo na území SR a nie je starší než 24 hodín. 

Izolácii sa podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky vyhneš aj vtedy, ak máš pri príchode z krajín zeleného pásma pod osemnásť rokov alebo si pred nie viac ako 180 dňami prekonal ochorenie covid-19.

Domov
Zdieľať
Diskusia