Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júna 2021, 20:27
Čas čítania 0:54
Adam Novosad

Kim Čong-un výrazne schudol. Špekuluje sa, či stratu hmotnosti spôsobilo vážne ochorenie alebo diéta a cvičenie

Kim Čong-un výrazne schudol. Špekuluje sa, či stratu hmotnosti spôsobilo vážne ochorenie alebo diéta a cvičenie
Zdroj: Korea Summit Press Pool/Getty Images
NEWS KIM ČONG-UN
Uložiť Uložené

Severokórejský líder Kim Čong-un svojou premenou vyvolal otázniky.

Severokórejský diktátor Kim Čong-un výrazne schudol, ale nikto zatiaľ nevie povedať, či stratu hmotnosti spôsobila choroba alebo rozhodnutie začať s diétou a so zmenou životného štýlu, informuje The Guardian.

Na najnovších fotografiách zverejnených severokórejským režimom vyzerá Kim Čong-un rozdielne v porovnaní so zábermi z marca tohto roka a novembra minulého roka. Aj keď je strata hmotnosti zjavná už na prvý pohľad, portál NK News zanalyzoval aj upevnenie remienka luxusných hodiniek, ktoré sa za posledný rok viditeľne skrátilo.

Chýba autor/zdroj fotografie!

Juhokórejská tajná služba minulý rok odhadla, že Kim Čong-un váži okolo 140 kilogramov a od nástupu k moci postupne priberal. Odhady hovorili až o šiestich kilogramoch navyše počas každého roka na čele krajiny, ale teraz sa situácia zmenila.

Ani tajné služby vraj momentálne nemajú potuchy, či je strata hmotnosti výsledkom diéty a cvičenia alebo sa na diktátorovi začína prejavovať choroba.

Uplynulý rok na jar vyvolal Kim Čong-un špekulácie, keď sa na takmer mesiac stiahol do úzadia a nevystupoval na verejnosti. Údajne v tomto čase podstúpil operáciu srdca, ale je možné, že sa len preventívne stratil z dohľadu v dôsledku prepuknutia pandémie koronavírusu.

Odporúčané
Rakúšan pri Slovakia Ringu vletel na luxusnom McLarene za viac ako 200-tisíc eur do cesty rozbehnutému vlaku Rakúšan pri Slovakia Ringu vletel na luxusnom McLarene za viac ako 200-tisíc eur do cesty rozbehnutému vlaku 9. júna 2021, 15:32


Špekuluje sa aj o teórii, že Kim Čong-un schudol schválne, aby si upevnil moc v krajine a najmä zlepšil svoj imidž medzi obyvateľmi aj elitami krajiny. 

Navonok vyznievala vyššia hmotnosť lídra paradoxne, pretože obyvatelia Severnej Kórey podľa informácií zvnútra krajiny bojujú počas celého roka s nedostatkom potravy a obživy. Situácii v krajine nepomáhajú ani medzinárodné sankcie, ktoré spôsobujú ekonomickú aj potravinovú krízu.

Domov
Zdieľať
Diskusia