Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júna 2021, 7:07
Čas čítania 0:48
Richard Bonde

V Kanade zabil vodič na priechode 4 členov moslimskej rodiny. Polícia tvrdí, že to bola plánovaná rasová vražda

V Kanade zabil vodič na priechode 4 členov moslimskej rodiny. Polícia tvrdí, že to bola plánovaná rasová vražda
Zdroj: Unsplash/NeONBRAND/volně k užití
NEWS AUTONEHODA VRAŽDY
Uložiť Uložené

Podľa miestnej polície nemusí ísť o nehodu. Vraj majú dôkazy, ktoré potvrdzujú, že išlo o rasovú nenávisť.

Tragický incident sa stal v nedeľu o 20.40 h miestneho času v kanadskom meste London v provincii Ontario. Vyžiadal si štyri ľudské životy a o piaty museli bojovať lekári. Na križovatke v meste veľkosti Bratislavy stála päťčlenná moslimská rodina, ktorá chcela prejsť na druhú stranu. Zo sekundy na sekundu sa na ňu však vyrútilo auto s 20-ročným vodičom.

Priamo na mieste tragédie zahynul 46-ročný otec, 44-ročná matka, 15-ročná dcéra a 75-ročná stará mama. 9-ročný syn náraz akoby zázrakom prežil a v súčasnosti je mimo ohrozenia života. Presná príčina zrážky auta s rodinou doposiaľ nie je známa, no podľa londonskej polície ide o vopred naplánovanú vraždu.

„Máme dôkazy o tom, že to bolo naplánované a motivované nenávisťou. Myslíme si, že obete boli zavraždené pre svoju moslimskú príslušnosť,“ prezradil pre CNN policajný detektív Paul Waight. Dodal, že nie je známa žiadna predchádzajúca známosť medzi obeťami a vinníkom.

K tragédii sa vyjadril aj kanadský premiér Justin Trudeau: „Blízki obetí, ktoré boli terorizované týmto aktom nenávisti, sme tu pre vás. Sme tu aj pre dieťa, ktoré je v nemocnici – naše srdcia bijú pre teba a počas tvojej liečby na teba budeme myslieť. Moslimovia v Londone aj po celom svete, vedzte, že stojíme pri vás. Islamofóbia nepatrí do žiadnej ľudskej komunity.“

Domov
Zdieľať
Diskusia