Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júna 2021, 10:47
Čas čítania 0:45
Adam Novosad

Tajná americká správa uznala, že koronavírus mohol uniknúť z čínskeho laboratória

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Správa pochádza z minulého mája, medzitým svet stále presný pôvod koronavírusu nezistil.

Ani po viac ako roku od začiatku pandémie nepoznáme odpoveď na otázku, odkiaľ sa koronavírus vzal. Vedci po celom svete sa snažili skúmaním genetickej informácie vírusu prísť na to, či mohol preskočiť zo zvieraťa na človeka, nepopreli však ani informáciu o potenciálnom úniku vírusu z čínskeho laboratória, informuje The Wall Street Journal.

Americký denník The Wall Street Journal sa teraz podľa zverejnených informácií dostal k obsahu tajného dokumentu, ktorý malo minulý rok v máji vypracovať Národné laboratórium Lawrencea Livermora. Ide o uznávanú výskumnú inštitúciu, ktorá práve skúmaním genetickej informácie koronavírusu prišla k záveru, že vírus mohol uniknúť z laboratória.

testovanie, covid-19, test, laboratórium
Zdroj: Unsplash/JC Gellidon/na voľné použitie

Nejde o uzavreté vyšetrovanie, ale len o analýzu možného pôvodu vírusu. Naopak, vyšetrovatelia Svetovej zdravotníckej organizácie po zhromaždení informácií priamo v Číne skonštatovali, že únik z laboratória je extrémne nepravdepodobný. Je však pravdou, že Čína podľa WHO neposkytla vyšetrovateľom plnú súčinnosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia