Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júna 2021, 8:45
Čas čítania 6:36
Richard Bonde

Je tu nový iOS 15, watchOS 8 a macOS Monterey. Apple ohlásil jednu z najväčších revolúcií v histórii iPhonov a Macov

Je tu nový iOS 15, watchOS 8 a macOS Monterey. Apple ohlásil jednu z najväčších revolúcií v histórii iPhonov a Macov
Zdroj: Apple
TECH APPLE IOS APLIKÁCIE MACBOOK
Uložiť Uložené

Prinášame veľký prehľad zmien, ktorým sa potešia majitelia produktov Applu.

Včera vo večerných hodinách vysielala americká spoločnosť Apple otvárací ceremoniál WWDC 2021, celosvetovej developerskej konferencie zameranej na vývoj systémov a aplikácií pre produkty Applu. Počas prezentácie predstavili nové verzie operačných systémov iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 a macOS Monterey, ktoré budú k dispozícii pre verejnosť už o niekoľko mesiacov – na jeseň tohto roka.

Aktualizácie systémov boli okrem prelomových funkcií zamerané aj na zvýšenie bezpečnosti a sprísnenie súkromia používateľov iPhonov, iPadov, hodiniek Apple Watch a počítačov Mac. Pozitívne je, že väčšina zmien sa netýka len jednotlivých platforiem, ale celého ekosystému výrobcu, ktorý je pre stovky miliónov používateľov po celom svete hlavným dôvodom, prečo si vybrali práve Apple.

iOS 15

Za najväčšiu revolúciu v histórii operačného systému iOS sa považuje prechod z verzie iOS 6 na verziu iOS 7, ktorý sa konal pred takmer ôsmimi rokmi. Odvtedy sa v operačnom systéme pre iPhony zmenilo skutočne veľa, ale ani jedna z aktualizácií sa v posledných ôsmich rokoch nedala považovať za „revolúciu“.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Platnosť tohto tvrdenia sa však končí. Čerstvo predstavený, ešte z pece teplý iOS 15 je masívnou novinkou pre používateľov iPhonov a znamená veľa zmien aj pre ostatné zariadenia ekosystému Apple. Po ôsmich rokoch je tu opäť to, na čo sa používatelia iPhonov tešili. Revolúcia.

Späť
Zdieľať
Diskusia