Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti Biotech USA
2. júna 2021, 14:03
Čas čítania 2:11
Sponzorovaný obsah

Správne doplnky stravy ti pomôžu na ceste k cieľu

ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Vedel si, že doplnky a spaľovače nefungujú bez správneho nastavenia jedálneho lístka a stravy?

Či už si nadšený športovec, alebo začiatočník s veľkým ideálom, doplnky stravy sú to najlepšie, čo ti k výsledku dokáže pomôcť. Ponúkajú množstvo výhod pre telo a organizmus a zaručia ti viditeľný progres už za niekoľko týždňov. Pred ich využitím však treba zistiť, ako presne fungujú, pripadne ktorá voľba je pre teba tá správna.

Ruku v ruke

Na začiatok je veľmi dôležité spomenúť skutočnú funkciu doplnkov stravy, ako sú napríklad spaľovače tuku, a to najmä pre nováčikov. Veľa ľudí po týchto pomocníkoch siahne s domnienkou, že je to všetko, čo stačí urobiť pre to, aby docielili svoj ideál. A tu presne sa nachádza háčik. Doplnky ako spaľovače tuku majú bez dostatočného pohybu a správne zostaveného jedálneho lístka nulovú efektivitu.

Zdravie
Zdroj: shutterstock.com/Dirima

Slúžia len ako pomocníci, ktorí majú za úlohu spríjemniť ti a uľahčiť cestu k cieľu. Preto než sa pustíš do ich nákupu, vytvor si cvičebný plán a jedálniček obsahujúci vyváženú stravu. A ak si začiatočník, je vždy dobré obrátiť sa na profesionálov.   

Aj kofeín ti môže pomôcť

Vedel si, že dokonca kofeín tvorí dôležitú zložku spaľovačov tukov? Je to tak, tvoj obľúbený ranný spoločník ti v primeranom množstve dokáže dodať nielen energiu, ale aj podať pomocnú ruku pri chudnutí. Spaľovače tuku obsahujú veľké množstvo látok, ktoré tvojmu telu a najmä svalstvu prinesú množstvo výhod.

Esenciálne aminokyseliny

Okrem kofeínu je v zložení takmer každého typu spaľovača tuku možné nájsť aj esenciálnu aminokyselinu L-karnitín. Táto zložka sa prirodzene vyskytuje v ľudskom organizme, ale nie v takom množstve, ktoré postačuje na to, aby sa všetky tuky v tvojom tele správne rozložili. Okrem prirodzenej cesty ho môžeš získať dvoma spôsobmi, a to buď zo stravy, alebo vďaka jej doplnkom.

Spríjemni si svoje obľúbené maškrty

Množstvo ľudí od cvičenia odrádza vedomie, že si budú musieť odoprieť svoje obľúbené sladké pochúťky. Ale kto kedy povedal, že si nemôžeš po tréningu dopriať palacinky alebo lievance? Dajú sa totiž vytvoriť aj v zdravej forme, a to vďaka proteínu. Proteíny sú totiž tak ako spaľovače tukov doplnkom stravy, ktorý veľmi jednoducho zvládneš zaradiť medzi svoje bežné denné stravovacie návyky. Proteín je možné pridať do takmer každého jedla. Od lahodných vločiek až po koláče.

Všetci ho potrebujú

Ak si hovoríš, že proteíny nie sú pri cvičení nutnosťou, potom sa mýliš. Proteíny, alebo tiež bielkoviny, sú základnou stavebnou zložkou v našom tele, sú teda nenahraditeľné. Tvoria ich totiž prevažne aminokyseliny, ktoré slúžia ako základ regenerácie ľudského organizmu. Okrem toho sú proteíny geniálny anti-aging pomocník, pretože ovplyvňujú aj elasticitu pleti.

Jedlo
Zdroj: shutterstock.com/Syda Productions

Nezabudni na vitamíny

Ako doplnok stravy by sa dali vnímať aj vitamíny a minerály. Je nutné povedať, že vitamíny a minerály by sa mali užívať spoločne s jedlom. Aj v tomto prípade existuje naozaj veľké množstvo možností, a to od vitamínu C až po vitamín D. Každý z nich má svoje vlastné funkcie a prínosy pre organizmus, čomu je pri výbere nutné venovať pozornosť.

Vedel si napríklad, že takmer 35 percent dospelých ľudí má v krvi hladinu živín menšiu, ako je lekármi odporúčaná hodnota? Mnohí vitamíny nepovažujú za potrebné doplnky stravy a to je chyba. Aj tie ti totiž môžu poslúžiť ako v zdravšej životospráve.

C ráno, D večer

Áno, aj pri vitamínoch je odporúčaný čas užívania. Vitamín C sa napríklad môže užívať v priebehu celého dňa, no v prípade, že využívaš jeho antioxidačný účinok, je efektívnejšie užívať ho v rámci raňajok. Vitamíny jednoducho zvládnu pomôcť ti so všetkým. Či už ide o pokožku, vlasy, alebo zrak. Aj keď v poslednom prípade sú pravdepodobne lepšou voľbou okuliare.

Ak si nebudeš istý množstvom alebo dávkovaním jednotlivých doplnkov stravy, neboj sa obrátiť na odborníkov, či už online, alebo osobne. 

Domov
Zdieľať
Diskusia