Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júna 2021, 16:25
Čas čítania 3:28
Dominik Vetrák

Rýchlo a zbesilo 9, Tiché miesto 2, Conjuring 3 či nová pixarovka. Vraciame sa do kín, v ktorých budú hrať hollywoodske pecky!

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Na čo sa oplatí zájsť do kina, keď sú už konečne otvorené?

Dúfali sme, že to napíšeme oveľa skôr, ale máme z toho radosť aj dnes. Kiná sú konečne otvorené a my sa môžeme začať tešiť na príval očakávaných premiér a veľkých filmov, aké jednoducho na Netflixe či Amazone až na pár výnimiek neuvidíme.

Slovenské kiná musia dobiehať program zahraničných kín, keďže boli zatvorené o celé týždne dlhšie, takže sa im nazbieralo množstvo filmov, ktoré môžu premietať.

Aj preto bude v júni v kinách obrovský počet skvelých filmov, ale aj menej atraktívnych celovečerákov či počinov, ktoré sme už videli cez iné kanály, ako napríklad streamingové platformy. V článku sa teda sústredíme na päticu najočakávanejších filmov, ktoré si až na jednu výnimku ešte nikde vidieť nemohol.

Odporúčané
TOP 5: Najlepšie hokejové filmy, ktorých príbehy a športové momenty zdvihnú zo sedačky úplne každého TOP 5: Najlepšie hokejové filmy, ktorých príbehy a športové momenty zdvihnú zo sedačky úplne každého 1. júna 2021, 9:30

A Quiet Place Part II – 10. 6. 

Načakali sme sa dosť dlho, aby sme konečne mohli vidieť pokračovanie vynikajúceho trileru/hororu Tiché miesto. Veríme, že kinosály opäť stíchnu a my si užijeme film drásajúci nervy. Zahraniční recenzenti ho už vychválili do nebies, a tak niet pochýb, že sa pokračovanie podarilo. Ako veľmi, to zistíme sami už budúci týždeň. 

Rodinka Abbotovcov sa po konci jednotky vydala z bezpečia domova do neznámeho sveta, v ktorom musí hľadať pomoc a spôsob, ako v ňom prežiť. Okrem dvoch detí sa Evelyn stará aj o novorodenca. Druhý diel opäť napísal a zrežíroval John Krasinski, ktorý si vo filme aj zahral. Stvárnil Leeho, manžela Evelyn z prvého dielu, ktorú hrala Emily Blunt. Jednu z dôležitých nových postáv stvárnil Cillian Murphy (Peaky Blinders).

Cruella – 14. 6. 

Najnovšia disneyovka nie je vôbec pre deti. Sústreďuje sa na záporáčku z animovaných filmov 101 dalmatíncov. V hranej podobe ju stvárni Emma Stone a pôjde o štýlovú krimi komédiu s punkovým nádychom. 

Príbeh bude zasadený do obdobia pred tým, ako sa Cruella stala Cruellou. Dej zobrazí jej prácu módnej návrhárky v Londýne, keď sa stane závislou od psej kože. Režisérom je Craig Gillespie, ktorý v roku 2018 priniesol skvelý film I, Tonya. Cruella vyzerá podľa prvého traileru ako veľmi solídna disneyovka.

Rýchlo a zbesilo – 9. – 17. 6. 

Znova to bude šialené, úplne nereálne, vtipné a prehnané. Proste také, aké to máme v tejto sérii radi. Partia okolo Dominica Torreta poletí vo filme do vesmíru, autá budú lietať, skákať, priťahovať sa cez obrovské magnety a podľa recenzentov sme stále nevideli viacero bláznivých akčných scén, ktoré trailery, našťastie, neukázali. Túto sériu buď miluješ, alebo nenávidíš. V prípade toho druhého ju teda ignoruj a nechaj nás ostatných užiť si ju naplno.

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00

Aj v deviatke bude záporákom Charlize Theron a jej Cipher z predošlého dielu. Vracia sa aj Jordana Brewster ako Mia. Nováčikom bude Michael Rooker (Yondu zo Strážcov Galaxie) a uvidíme aj Lucasa Blacka (Sean zo snímky Tokyo Drift). Samozrejme, veľa pozornosti na seba púta Sunk Kang ako Han z filmu Tokyo Drift.

Hlavnou horou svalov, proti ktorej budú hrdinovia stáť, bude John Cena ako dávno stratený brat Doma. Réžie sa chopil Justin Lin (Star Trek: Beyond, Rýchlo a zbesilo 3, 4, 5, 6). 

Luca – 17. 6. 

Pixar zase raz točí nezabudnuteľné animáky. Po minuloročnej Duši (Soul) sa presunieme na taliansku riviéru, kde spoznáme dvoch tínedžerov objavujúcich svet. Nie sú to však klasickí ľudia. Chlapci Scorfano (Jack Dylan Grazer) a Luca (Jacob Trembley) totiž žijú pod vodou a patria do sveta vodných bytostí. Na súši sa dokážu premeniť na ľudí, pri styku s vodou však okamžite odhalia svoju pravú podobu. 

Hravá atmosféra malého prímorského talianskeho mestečka spoločne so soundtrackom nám dodávajú nádej, že sa pri sledovaní Luca budeme usmievať od ucha k uchu. Dočkáme sa magických momentov v krásnej animácii a hlavne množstva humoru. Tvorcovia filmu chceli divákov týmto netradičným príbehom o dospievaní (coming of age) predovšetkým pobaviť. 

Conjuring 3: The Devil Made Me Do It – 24. 6. 

Dej tretieho dielu úspešnej hororovej série sa zameriava na prípad Arneho Johnsona, ktorý ako prvý v histórii pred súdom tvrdil, že zabil preto, lebo ho posadol diabol. V snímke však nepochybne uvidíme aj časti iných prípadov, ktorým sa venovali Ed a Lorraine Warrenovci. Na základe prvého traileru nevieme posúdiť, na čo presne sa môžeme tešiť.

Odporúčané
Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 31. januára 2024, 12:30

Ostáva nám dúfať, že výmena režiséra kvalitu nového dielu nepotopí. Jamesa Wana totiž po dvoch častiach vystriedal Michael Chaves, ktorý doposiaľ natočil len jeden celovečerný film (podpriemerný horor The Curse of La Llorona) a pár krátkych počinov. 

Toto je 5 najočakávanejších premiér v našich kinách. Samozrejme, okrem toho sa môžeš tešiť na filmy, ktoré sa v USA a zahraničí premietali v čase, keď naše kiná boli zatvorené. V súčasnosti sa premietajú Monster Hunter, Tom & Jerry, Mortal Kombat, Nomadland či Nádejná mladá žena a dočkajú sa aj fanúšikovia akcie.

Skvelý film Nobody s Bobom Odenkirkom sa bude premietať koncom mesiaca. Zabudnúť nesmieme ani na Godzilla vs. Kong. Príbehovo a logicky otrasný film má úžasné akčné scény, ktoré boli stvorené pre kiná.

Odporúčané
Recenzia: Bob Odenkirk je zabijak, ktorého sa boja aj bezpečnostné služby. V brutálnom filme Nobody vyvraždí desiatky Rusov Recenzia: Bob Odenkirk je zabijak, ktorého sa boja aj bezpečnostné služby. V brutálnom filme Nobody vyvraždí desiatky Rusov 19. apríla 2021, 19:32

Nadšenci artových filmov ocenia premiéru snímky First Cow a ešte pred premietaním pixarovky Luca sa dočkáme aj minuloročnej Duše (Soul). V kinách sa budú hrať aj dokumenty či česko-slovenské komédie, ako napríklad Matky. Zaujať môže aj nemecká komédia Nightlife s hercom z komédie Fakjú pán učiteľ. A čo by to bol za program kín bez podpriemerných hororov, však? Distribútori potešia aj túto cieľovku, a to s počinmi ako Exorcizmus či Zvrátená.

Určite sa dočkáme aj hororu Saw: Špirála, aj keď podľa recenzií asi urobíš lepšie, ak sa tomu filmu vyhneš oblúkom. V neposlednom rade chceme upriamiť pozornosť na triler Riders of Justice s Madsom Mikkelsenom, ktorý vyzerá jednoducho úžasne a má aj výborné recenzie. Viac sa o ňom dozvieš tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia