Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2021, 9:30
Čas čítania 5:01
Dominik Vetrák

TOP 5: Najlepšie hokejové filmy, ktorých príbehy a športové momenty zdvihnú zo sedačky úplne každého

TOP 5: Najlepšie hokejové filmy, ktorých príbehy a športové momenty zdvihnú zo sedačky úplne každého
Zdroj: Magnolia Pictures
FILMY A SERIÁLY MAJSTROVSTVÁ SVETA V HOKEJI 2021 NAJLEPŠIE FILMY
Uložiť Uložené

Toto je 5 skvelých filmov a 2 dokumenty, ktoré musí vidieť každý fanúšik športu a hokeja.

Hokej je bezpochyby najobľúbenejším zimným športom nielen na Slovensku. Aktuálne to dokazujú majstrovstvá sveta v hokeji, ktoré sa konajú v Lotyšsku. Náš hokejový výber na majstrovstvách predvádza výkony, ktorými teší každého jedného Slováka. Hokejová nálada je na Slovensku naozaj úžasná, a preto je vhodný čas odporučiť ti najlepšie hokejové filmy, ktoré v tebe motiváciu a optimistickú vieru v úžasné výsledky ešte posilnia. 

Odporúčané
5 dôvodov, prečo sa musíme vrátiť do kín a vo veľkom podporiť filmy 5 dôvodov, prečo sa musíme vrátiť do kín a vo veľkom podporiť filmy 27. mája 2021, 15:28

1. Goon (réžia: Michael Dowse, 2011)

Goon je jeden z tých nezabudnuteľných športových filmov, ktoré oplývajú zábavnými a zaujímavými témami aj mimo športových scén. Hlavnou postavou je Doug Glatt (Seann William Scott, známy z komédie Prci, prci, prcičky ako Stiffler), bitkár s dobrým srdcom, ktorý si však nenechá skákať po hlave a rád obraňuje slabších.

Počas jedného menšieho hokejového zápasu poľahky zloží na zem agresívneho hráča. Neunikne to pozornosti trénera miestneho hokejového tímu, ktorý ho angažuje ako akéhosi bodyguarda pre vychádzajúcu, no problémovú hviezdu tímu. Doug nemá veľké skúsenosti s hokejom ani s korčuľovaním, no rozdávanie úderov mu ide, a tak si v tíme rýchlo nájde svoje miesto.

Film je plný originálnych komediálnych scén a pobaví každý typ diváka. Potešia aj zábery z hokejového klziska, nejaké tie cool športové momenty a obľúbiš si aj postavy. Ide o ideálny oddychový film na každé obdobie. Snímka ponúka aj dramatické momenty a okrem Scotta si v nej zahrali aj Liv Schreiber či Jay Baruchel.

Odporúčané
10 najlepších filmov roka 2023 10 najlepších filmov roka 2023 26. decembra 2023, 12:30

Sčasti ide o duchovného nástupcu filmu Slap Shot, o ktorom sa pobavíme nižšie. Goon dostal aj pokračovanie. Nejde o nič úžasné, ale ak si užiješ jednotku, pravdepodobne ťa ako-tak pobaví aj dvojka.

 

2. The Mighty Ducks (réžia: Stephen Herek, 1992)

Emilio Estevez (The Breakfast Club) tu hrá Gordona Bombaya, egoistického a sebeckého právnika z Minnesoty, ktorého pri kontrole zastaví polícia. Tá zistí, že šoféruje vozidlo pod vplyvom alkoholu. Trestom mu je povinnosť trénovať mladé hokejové mužstvo. Ide o klasický príbeh, keď sa vedľa seba postavia postavy z dvoch odlišných koncov, ktoré by inak stáli proti sebe (sú z iných svetov a sú príliš odlišné osobnosti).

Aj v tomto prípade však platí, že jedna skupina sa učí od druhej a spoločne sa stanú nielen lepšími ľuďmi, ale aj lepšími športovcami. Je to taká disneyovská verzia Coacha Cartera, takže je to celé oveľa slušnejšie, zamerané na rodinné sledovanie a kvalitatívne aj o čosi slabšie.

Zaujímavé je, že snímka bola inšpiráciou na založenie hokejového klubu – Mighty Ducks of Anaheim. Disney nakoniec tím predalo a jeho názov sa zmenil na Anaheim Ducks, tím, ktorý fanúšikovia NHL veľmi dobre poznajú. 

 


3. Miracle (réžia: Gavin O'Connor, 2004)

Miracle je pravdepodobne najlepší hokejový film, aký si môžeš zapnúť. Sledujeme v ňom zdramatizovanú rekapituláciu skutočných udalostí z roku 1980. Nachádzame sa v čase, keď svetovému hokeju vládne neporaziteľný Sovietsky zväz so súpiskou plnou hviezdnych mien.

Odporúčané
10 najlepších filmov z českého filmového festivalu v Karlových Varoch: Tieto pecky zabojujú o Oscary 10 najlepších filmov z českého filmového festivalu v Karlových Varoch: Tieto pecky zabojujú o Oscary 8. júla 2023, 16:00

Majstrovstvá sveta v hokeji konajúce sa v Lake Placid v roku 1980 sa však pre americký šport stali posvätným príkladom športového zázraku a toho, že s veľkým odhodlaním a tvrdou prácou možno poraziť kohokoľvek. Na už spomínaných MS je pochopiteľne za víťaza už v predstihu označená bezchybná sovietska hokejová mašina.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 98853 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorý hokejový film od oscarového režiséra a herca musíš vidieť.
  • Ktorý hokejový dokument je povinnosťou pre každého fanúšika hokeja a nie, nie je to ten o Demitrovi.
  • Ktorý film s Russellom Crowom ti spraví dokonalú hokejovú náladu.
  • Prečo je Miracle úžasným, nielen hokejovým filmom, ktorý si zaslúži oveľa väčšiu slávu.
Domov
Zdieľať
Diskusia