Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2021, 15:44
Čas čítania 1:20
Viktor Kniš

Ľudia otupiévavajú, žartoval Sulík na svoju adresu. Zopakoval, že Matovič klamal o zvyšovaní daní

NEWS IGOR MATOVIČ RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Richard Sulík tvrdí, že treba rozlišovať povahu hádok a výmenu názorov medzi stranami Sloboda a solidarita a OĽaNO.

Strana Sloboda a solidarita je pripravená vetovať návrhy zákonov, ktoré by sa týkali napríklad zvyšovania spotrebných daní alebo násobného zvyšovania dane z nehnuteľností.

Na tlačovej konferencii to potvrdil predseda SaS Richard Sulík, ktorý sa vyjadril aj k ďalším politickým otázkam. Stále trvá na svojom vyjadrení, že mu Igor Matovič na osobnom stretnutí povedal, že by chcel zvýšenie prídavkov na deti kompenzovať zvyšovaním dane z pridanej hodnoty na 25 %.

„Na tému daňovej reformy som mal s Igorom Matovičom za posledných 10 mesiacov tri rozhovory, kde mi to v základných črtách predstavil. Minimálne v jednom z týchto rozhovorov mi oznámil, že cenou za zavedenie by bolo zvýšenie dane na 25 %. Igor Matovič to neskôr označil za blud, ale bohužiaľ musím povedať, že klame. Pravda je taká, že aby jeho predstavy boli zavedené do praxe, vyžadovalo by to masívne zvýšenie daní, čo si SaS nevie predstaviť. Je to pre nás červená čiara,“ povedal predseda strany Sloboda a solidarita a minister hospodárstva Richard Sulík. 

Odporúčané
Remišová chce pravdepodobne zvrátiť svoj pád zmenou pomerov hlasov, Kiskovu pravú ruku chcela odvolať cez SMS správu Remišová chce pravdepodobne zvrátiť svoj pád zmenou pomerov hlasov, Kiskovu pravú ruku chcela odvolať cez SMS správu 1. júna 2021, 10:13

Richard Sulík si myslí, že konflikty medzi SaS, resp. Za ľudí a OĽaNO netreba paušalizovať. Tvrdí, že je správne, keď si strany v parlamente vymenia názory v prípade návrhov zákonov. „Kde inde si to majú povedať, ako tam? (...) Poprosil by som rozlišovať a nehovoriť paušálne o hádkach medzi SaS a OĽaNO. My si v SaS odpúšťame osobné urážky a invektívy, hovoríme si svoj názor. Keď nie je niečo hlúposť, treba to povedať...“ vyhlásil Richard Sulík s tým, že roztržky s OĽaNO nevníma ako problém.

Keď vysvetľoval, aké „hlúposti boli v parlamente poprijímané“, zasekol sa a zažartoval známym brbtom Andreja Danka „ľudia otupiévavajú“.

Richard Sulík neberie aktuálnu situáciu v strane Za ľudí ako tragédiu, myslí si, že je normálne, keď strany vznikajú a zanikajú. „Ale nebolo by to dobré pre túto koalíciu,“ dodal. 

Tvrdí, že správu SIS, ktorá aktuálne koluje internetom, nečítal. Vraj ide o tému, ktorá ho nezaujíma a nevie sa k nej preto relevantným spôsobom vyjadriť. Považoval by však za problém, ak by sa niektoré informácie z dôverného listu potvrdili. Na rozdiel od Borisa Kollára však nevidí dôvod na to, aby v dôsledku toho padala vláda. 

Sulík
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia