Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
1. júna 2021, 8:50
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Aktuálna tabuľka na MS 2021: ešte môžeme vyhrať skupinu, s kým si môžeme zahrať štvrťfinále?

ŠPORT MAJSTROVSTVÁ SVETA V HOKEJI 2021
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Švédom a Rusom ďakujeme za pomoc na ceste za štvrťfinále, vo svojich rukách teraz máme samotné umiestnenie, z ktorého vyplynie náš súper v prvom zápase play-off.

Slovensko si po ôsmich rokoch zahrá štvrťfinále. Postup zo skupiny má výber kanadského trénera Craiga Ramsayho istý už dnes vďaka zápasu Švédska proti Rusku. Postupová kalkulačka teda po dlhom čase priala našim.

V utorok čaká Slovákov ešte zápas proti „bratom“ Čechom, hrá sa však už len o umiestnenie, a teda o potenciálne slabšieho súpera vo štvrťfinále. Slovensko v prípade výhry môže postúpiť do vyraďovacej časti z prvého miesta.

Papierovými favoritmi však sú v poslednom zápase momentálne prví Rusi aj druhí Švajčiari, ktorých čaká stretnutie s poslednou Veľkou Britániou. Dá sa teda predpokladať, že zápas Slovenska a Česka bude zároveň priamym súbojom o tretie, resp. štvrté miesto. Slovensko má navyše dva body k dobru, Česi by si teda museli odniesť plný bodový zisk. 

Odporúčané
Slovensko po ôsmich rokoch postupuje do štvrťfinále MS v hokeji! Slovensko po ôsmich rokoch postupuje do štvrťfinále MS v hokeji! 31. mája 2021, 21:21

Najpravdepodobnejšími súpermi Slovenska sú preto suverénni Fíni alebo USA, ktorí s určitosťou obsadia prvé a druhé miesto v B-skupine. O postup bojuje aj favorit z Kanady, ktorého však čaká náročný zápas s Fínskom, ale aj domáce Lotyšsko v priamom zápase s Nemeckom. 

SKUPINA A Odohraté zápasy Skóre Body
Rusko (ROV) 6 22 : 10 14
Švajčiarsko 6 21 : 14 12
Slovensko 6 14 : 15 12
Česko 6 20 : 15 10
Švédsko 7 21 : 14 10
Dánsko 7 13 : 15 9
Bielorusko 6 10 : 23 4
Veľká Británia 6 10 : 25 4
Domov
Zdieľať
Diskusia