Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. mája 2021, 6:31
Čas čítania 0:46
Adam Novosad

Lego vyrába prvú LGBT stavebnicu. Dúhovo sfarbené figúrky majú šíriť myšlienku, že každý z nás je úžasný

Lego vyrába prvú LGBT stavebnicu. Dúhovo sfarbené figúrky majú šíriť myšlienku, že každý z nás je úžasný
Zdroj: Lego
NEWS LGBT+
Uložiť Uložené

Lego podporuje individualitu každého človeka, a tak predstavuje prvú LGBT stavebnicu.

Lego otvorene podporuje LGBT komunitu. Najnovšie dánska spoločnosť podčiarkla svoje hodnoty predstavením novej oficiálnej stavebnice s názvom Everyone is Awesome, čo v preklade znamená „každý je úžasný“.

Myšlienka stavebnice je jednoduchá, pretože jej dizajnér Matthew Ashton ani nepredpokladal, že sa jedného dňa dostane do predaja, informuje The Guardian.

Odporúčané
Štát ukázal aplikáciu Greenpass na preukazovanie očkovania či testovania. Leto bude vďaka nej oveľa príjemnejšie Štát ukázal aplikáciu Greenpass na preukazovanie očkovania či testovania. Leto bude vďaka nej oveľa príjemnejšie 20. mája 2021, 8:44

Na zaoblenom podstavci sfarbenom do dúhových farieb stojí 11 nových figúrok, ktoré majú zobrazovať individualitu každého človeka, ale zároveň si zachovávať nejasnosť, pretože každý je iný, ale všetci sú svojím spôsobom úžasní.

Do predaja príde 1. júna na začiatku Pride Monthu ako mesiaca, ktorý oslavuje práve rôznorodosť sexuálnej orientácie, spektra či rodovej identity.

LEGO
Zdroj: Lego

Sfarbenie stavebnice nadväzuje na dúhovú vlajku reprezentujúcu LGBT komunitu, ale Lego ešte pridalo bledomodrú, bielu, ružovú, hnedú aj čiernu farbu.

Domov
Zdieľať
Diskusia